IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása - GINOP – 3.1.3-15-2016-00001 Projekt

A KORMÁNY AZ IT VÁLLALKOZÁSOK NEMZETKÖZI PIACRA JUTÁSÁT TÁMOGATÓ PROGRAMOT INDÍTOTT

IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása - GINOP – 3.1.3-15-2016-00001 Projekt

Az INPUT Program  6,3 milliárd forint, 100%-ban vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra. A projekt kedvezményezettje a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft, valamint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, így a két szervezet konzorciumban látja el a megvalósítási feladatokat.

A INPUT Program a hazai infokommunikációs szektor startup, mikro- és kisvállalkozások hatékonyságát, jövedelemtermelő képességének erősítését célozza, ezzel párhuzamosan exporttevékenységük növelésére ösztönzi őket.

Az INPUT Program számszerű céljai 2023. március 31-ig:

  • összesen legalább 750 IKT startup vállalkozás, és természetes személy számára biztosítson szolgáltatást (ebből minimum 140 vállalkozás),
  • a projektben támogatott, nemzetközi piacra lépést segítő szolgáltatásokat igénybe vevő IKT startup vállalkozások és innovatív projektek száma elérje a 400-at
  • a projekt során megvalósított képzések és rendezvények száma elérje a 300-at

 Az INPUT Program komplex és személyre szabott szolgáltatási portfóliója révén térítésmentesen biztosít segítséget az IKT területhez kapcsolódó, Közép-Magyarország régión kívül induló új ötletgazdáknak és már meglévő cégeknek többek között képzések, rendezvények, mentorálás, üzletfejlesztési tanácsadás és nemzetközi piacra jutási lehetőséget formájában.

Az érdeklődők jelenleg 10 városban (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Veszprém, Pécs, Szeged, Békéscsaba, Miskolc, Debrecen) személyesen találkozhatnak az INPUT Program startup koordinátoraival, akik segítenek megtenni a startuppá válás felé vezető út első lépéseit.

Az INPUT Program országos pro bono mentor- és szakértői hálózatot épített ki, melynek köszönhetően tapasztalt szakemberektől, helyben kaphatnak segítséget a startupok.

Üzletfejlesztési szolgáltatásaink révén olyan témákban kaphatnak segítséget az érdeklődők, mint üzleti terv készítése, marketing vagy piacra lépési stratégia, de egyéni tanácsadás keretében a startup egyéni fejlettségéhez, aktuális kihívásaihoz igazítjuk a szolgáltatást.

A program illeszkedik a kormány által 2016-ban elfogadott Digitális Startup Stratégiában foglaltakhoz, amely egy folyamatosan fejlődő, gazdaságilag is erős hazai startup kultúra kialakítását tűzte ki célul. Ehhez az állam olyan üzleti környezetet biztosít, amely célzottan támogatja a startup vállalkozások létrejöttét, piacra lépését és fejlődését, ösztönzi a vállalkozó szellem erősítését, a különböző együttműködési formák létrehozását, és megfelelő finanszírozási forrásokat biztosít, ezáltal elősegítve a magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességének növelését.