Háttérkép cseréje
Feltöltés
Háttérkép cseréje
Pécs
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Pécs

A Pécsi Tudományegyetem közel húszezres hallgatói létszámával, kétezer kutatójával, huszonkét doktori iskolájával, és tíz karával Magyarország egyik legnagyobb kutatóegyeteme, a Dél-Dunántúl tudásközpontja és egyidejűleg Magyarország legrégebbi egyeteme, melynek gyökerei 1367-ig nyúlnak vissza. Meghatározó szerepe van a régió minden szellemi területén, az oktatásban, a művészetekben, a tudományban és a gyógyításban egyaránt.

Meggyőződésünk, hogy színvonalas oktatás nem létezik jelentős kutatási tevékenység nélkül, ezért elkötelezettek vagyunk az innováció és a valódi tudományos teljesítmény elismerése ügyében. Ezért hoztuk létre a Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Osztályt is, amelyen 2006 óta állunk kutatóink, hallgatóink és üzleti partnereink rendelkezésére.

Fő célunk, hogy egyetemünk tudásbázisát hatékonyan beépítsük az innovációs folyamatokba, ezáltal a kutatás-fejlesztési eredmények, találmányok a gazdaság és a társadalom számára valódi értéket képviselő innovációkká válva hasznosuljanak. Munkatársaink többsége jelentős piaci tapasztalattal és szakképzettséggel rendelkeznek. Csapatunk az elmúlt években több mint 80 szellemi termék azonosításában, védelmében és hasznosításában vett részt. Törekszünk arra, hogy munkánkkal a külső és belső ügyfeleink számára is egyaránt megelégedettséggel szolgáljunk, valamint egyetemünk innovációi a világ számos táján hasznosuljanak.

A Pécsi Tudományegyetem és az INPUT program együttműködése során kölcsönösen törekszenek aktív szerepvállalásukkal az INPUT program céljainak megvalósítására, így segítve a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak körében születő ötletek megvalósulását, és a nemzetközi piacra lépésüket.

Ennek érdekében a PTE és az INPUT projekt közösen szervezhet rendezvényeket, képzéseket és előadásokat; illetve kölcsönösen részt vehetnek egymás rendezvényein.