Pénzügyi tudatosságot fejlesztő startupba fektetett a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.

2019. május 24.

A pénzügyi tudatosság fejlesztését, ezáltal a banki szolgáltatások fiatalabb generációk számára vonzóvá tételét tűzte ki célul a Family Finances nevű fintech startup, amely nem csupán digitalizálja, hanem könnyen kezelhetővé és átláthatóvá teszi a pénzügyeket. Az elsősorban bankokat és egyéb pénzintézeteket célzó vállalkozás 175 millió forint befektetést kap a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt-től.

 Family Finances fotó

A fiatalok sikeres jövőjét nagyban befolyásolhatja a tudatos költséggazdálkodás, melynek kialakítását érdemes már gyermekkorban elkezdeni. A Family Finances olyan innovatív, könnyen integrálható megoldásokat biztosít banki ügyfelei számára, amelyeken keresztül különböző tranzakciós, megtakarítási, illetve személyes pénzügyek menedzsmentjét elősegítő funkciókkal bővülhet a pénzintézetek szolgáltatási portfóliója, fejleszthető a fiatalok pénzügyi tudatossága.

A modulok által a szülők és a gyerekek egyszerűen nyomon követhetik kiadásaikat és bevételeiket, egyéni és családi megtakarításaikat, valamint valós időben hajthatnak végre tranzakciókat.

A vállalkozás a családi zsebpénzkezelő alkalmazás mellett további dobozos termékekkel is rendelkezik: a drops. névre hallgató, azonnali fizetési rendszerre épülő chat-alapú applikációval, melynek köszönhetően könnyebbé válik a számlák befizetése; továbbá egy mikrobefektetési alkalmazással, mely a tranzakciós előzmények alapján kínál személyre szabott befektetési termékeket.

A vállalkozás jelenleg nyolc főt foglalkoztat, ügyfelei között három vezető bank, valamint több pénzintézet informatikai beszállítója is szerepel.

„A tőkebefektetést elsődlegesen termékfejlesztésre, valamint új partnerek bevonására fordítjuk. Az utóbbi időben, az INPUT Programnak köszönhetően számos nemzetközi, többek között európai, valamint ázsiai pénzintézettel sikerült felvennünk a kapcsolatot, így főként arra koncentrálunk, hogy ezeket az ígéretes kapcsolatokat tényleges együttműködésekké formáljuk” – emelte ki Muck Iván, a Family Finances társalapítója.

A 175 millió forintos befektetés az Irinyi II. Kockázati Tőkealapon keresztül valósult meg, amely így 30 százalék tulajdonrészt szerzett a vállalkozásban. A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi Kockázati Tőkealapok célja, hogy a Magyarország iparfejlesztési stratégiájában, az Irinyi Tervben meghatározott kiemelt iparágak versenyképes és ígéretes vállalatainak növekedését támogassa.

A Family Finances több nemzetközi eseményen is részt vett az INPUT program támogatásával, ahol kiváló eredménnyel szerepelt. Nézzétek meg a videó összeállításunkat!