Középiskolásokat várunk új programunkra

2021. szeptember 13.

Az INPUT Program elindította országos középiskolai ötletversenyét, az IdeaFestet, melyet dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár jelentett be egy közös sajtótájékoztatón.

A mintegy teljes tanévet felölelő ötletverseny során a diákok bepillantást nyerhetnek a startupok világába, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) nagy sikerű Hungarian Startup University Programjának (HSUP) középiskolai lábának, a Hungarian Startup Highschool Programnak köszönhetően elsajátíthatják a vállalkozásindításhoz szükséges alapismereteket, az INPUT Program koordinátorainak köszönhetően pedig gyakorlati tapasztalattal gazdagodhatnak.

dr. Solymár Károly Balázs – digitalizációért felelős helyettes államtitkár, ITM

 

A versenyzők három fordulóban mérettetik meg magukat, mely során mentorok is segítik ötletük fejlesztését. Az országos verseny legjobb csapata az Amerikai Egyesült Államokba juthat el egy tanulmányútra, míg a második helyezett Finnországban, a harmadik pedig Németországban ismerheti meg testközelből a startup kultúra nemzetközi színterét.

 

További infóra van szükséged? Jelentkeznél?

Keresd az IdeaFestet a www.ideafest.hu oldalon, vagy a közösségi térben:

Facebook: https://www.facebook.com/ideafestotletverseny/

Instagram: https://www.instagram.com/ideafest_otletverseny/

TikTok: https://www.tiktok.com/@idea_fest

 

Fotók: Szalai Ádám