7 HR startup – 7 megoldás

Számos startupunk a munkakeresés folyamatának megújítását, a munkavállalók motiválásának elősegítését, a szervezeten belüli együttműködések javítását tűzte ki célul – azaz olyan megoldásokkal rendelkeznek, melyek a HR tevékenységhez, munkaerőhöz köthetők. Nem csoda tehát, hogy az ő életüket, működésüket is megváltoztatta a vírus.

A járványhelyzet okán rövid idő alatt megnőtt a kereslet az innovatív HR eszközök iránt, melyekkel a megváltozott munkakörülmények kezelésére, a hatékony kapcsolattartásra és információáramlásra adhatunk választ.

Hogyan?

Most összegyűjtöttünk 7 izgalmas megoldást, amelyeket nem csak most, de a járvány elmúltával is érdemes lesz használni, és megtudhatod azt is, hogyan reagáltak a koronavírus okozta kihívásokra!

Próbáld ki őket!

1. Battlejungle

Battlejungle – Bring Coworkers Together

“Simplicity is one of the biggest appeals of Battlejungle. Within a few clicks, the event landing page is ready, the invitations are out for hundreds of colleagues, the challenge is already live and they can collect steps. And I just checked off communication, engagement, and administration from my list.”

Mi a termék/szolgáltatás? Online csapatépítő-szolgáltatás, mellyel céges HR eseményeket és közösségépítő játékokat lehet kezelni.

Covid-19 reakció: A Battlejungle ingyenessé tette rendszerét és több online kihívást épített be, így segítve fenntartani a csapat hatékony együttműködését.

Vállalati szempont: A kialakult irodai kultúra megváltozott és sok esetben a visszatérés sem lesz már ugyanaz, vegyes munkarendeket vezetnek be, azaz lesz, aki otthonról, míg lesz, aki a munkahelyen dolgozik. Így a legtöbb vállalat erre a kihívásra keres olyan megoldást, amellyel továbbra is biztosított a csapatépítés, a motiváció fenntartása.

A járványhelyzet kihirdetése óta közel 30 új cég kezdte el használni a Battlejungle platformját, többek között a DSV, a Techdata, a Loxon, a Nokia, a PPF, a Safeguard Global, a Cognizant vagy éppen a TMF Group.

Próbáld ki a Home office challenge-t: https://battlejungle.com/home-office-challenge

 

2. Blue Colibri App

Most jön még csak a java. Mire figyeljünk a munkába való visszatéréskor? | Blue Colibri App

Szépen lassan visszatér az élet a kihalt utcákra, a vendéglátóhelyekre és az üresen kongó irodaházakba és az üzemekbe. Az elmúlt időben a vállalatok többsége megugrotta a korábban elképzelhetetlent, és sikerrel küzdötte le a váratlanul eléjük tornyosuló akadályokat. De biztos, hogy a nehezén már túlvagyunk? Hogyan lehet zökkenőmentes a reboarding?

 

Mi a termék/szolgáltatás? Belső kommunikációs mobilplatform, mely elősegíti nagyvállalatok számára a munkavállalók közösségbe kapcsolását.

Covid-19 reakció: Ingyenesen elérhetővé tették a Blue Colibri App Smart csomagot, melyet három hónapig ingyenesen használhatnak a cégek, mindemellett a bevezetés és a szerver is ingyenes. Ezzel a csomaggal 4 funkciót használhatnak a cégek, többek között a kiemelt tájékoztatást, események, hírek megosztását vagy éppen a dokumentumtárat.

A kapacitásnövelésnek köszönhetően a rendszer bevezetése mindössze 2-3 hetet vesz igénybe.

Vállalati szempont: A belső kommunikációban előtérbe kerültek a digitális megoldások, kiemelten fontossá vált a munkatársak tájékoztatása és a szegmentált kommunikáció. A Blue Colibri App Smart hatására mintegy 20 cég vezette be a terméket.

 

3. Maven7

Spreading calmness via networks of trust in times of uncertainty – OrgMapper

Physical distance and remote work have many detrimental effects on organizational performance. As a leader you can upgrade communication and collaboration within your community and improve the efficiency of your company with the right approach, tools and knowledge. Point 1. – HUMANS IN ISOLATION In isolation humans lose optimism and hope.

 

Mi a termék/szolgáltatás? A munkatársak együttműködésének és kommunikációjának feltérképezésével foglalkozó megoldás.

Covid-19 reakció: Hasznos, gyakorlati információkkal látják el a vezetőket, annak érdekében, hogy könnyebb legyen a változások miatti átállás, és hatékonnyá tegyék az otthoni munkavégzést.

Vállalati szempont: Távmunka helyzeteknél kiemelten fontos, hogy figyelembe vegyük az emberi tényezőket, elfogadjuk és megfelelően kezeljük a változások okozta stresszt, bizonytalanságot, amely a munkavállalókban kialakult.

Éppen ezért meg kell ismerni azokat a területeket, melyek a legnagyobb változáson mennek át és megtalálni azokat a belső influenszereket, akik segíthetik megérteni a belső folyamatokat és átadni az információkat a munkatársak számára.

 

4. Motivive

Security Check Required

No Description

 

Mi a termék/szolgáltatás? Egy olyan teljesítmény-motivációs szoftver, amely lendületbe hozza szervezetet. Edukál, informál és cselekvésre ösztönöz!

Covid-19 reakció: A kis- és nagyvállalatok is átálltak, nyitottá váltak a digitalizációra, így nőtt a kereslet a megoldás iránt, mely támogatja a kollégákat a kapcsolattartásban, információáramlásban és egymás segítésében. A csapat lehetővé tette a gyors, egyedi igényekre szabott implementálást, így mindössze 2-3 hét alatt bevezethető a platform.

Vállalati szempont: A Fővárosi Vízművek esetében (mely jelenleg a negyedik legnagyobb stratégiai jelentőséggel bíró vállalat Magyarországon) három hét alatt fejlesztették ki azt a megoldást, melynek középpontjában a csapatkohézió, a kommunikáció fejlesztése áll.

 

5. Salarify

Ingyenes Salarify egész 2020-ban! #Salarifyforall

A Salarify, az első rugalmas bérhozáfférést biztosító platform az EU-ban, díjmentesen elérhetővé teszi szolgáltatását minden hazai munkáltatónak és munkavállalónak 2020 végéig. A cég ezzel járul hozzá a járvány következtében kialakuló személyes pénzügyi problémák enyhítéséhez. A hazai munkavállalók harmada folyamatosan ki van téve pénzügyi stressznek munkavégzés közben.

 

Mi a termék/szolgáltatás? Cégeknek szóló, munkavállalói előlegbiztosító rendszer.

Covid-19 reakció: A szolgáltatás igénybevétele a dolgozók számára alapesetben is ingyenes, ezúttal a cég a munkáltatók számára is díjmentesen elérhetővé tette szolgáltatását egészen 2020 év végéig. Az innovatív vállalkozás ezzel szeretne hozzájárulni a járvány következtében kialakuló személyes pénzügyi problémák enyhítéséhez, a munkavállalói jóllét megteremtéséhez. A szolgáltatások ingyenessé tétele mellett a platform olyan integrációs megoldásokat is kínál ügyfelei számára, amelyek segítségével a Salarify rendszere 100% online, azaz személyes érintkezés nélkül is bevezethető.

Vállalati szempont: Minden harmadik hazai munkavállaló folyamatosan ki van téve a pénzügyi stressznek, amely a jelenlegi válsághelyzetben csak tovább fokozódik. Azzal, hogy a dolgozók a munkáltatójuktól fizikai kontaktus nélkül juthatnak automatizált pénzügyi segítséghez, jobban tudnak reagálni a váratlan kiadásokra, eladósodás nélkül. Ezzel anyagilag biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá tehető számukra a mindennapok a jelenlegi válsághelyzetben is, a munkáltatók pedig úgy növelhetik dolgozóik lojalitását és produktivitását, hogy ez nem jelent számukra többletkiadást.

 

6. Work.buzz

Csapatépítés távmunkával fűszerezve – Blog :: work.buzz

Távmunkában, virtuális csapatban a csapatépítés is kreativitást igényel. Tippjeinkkel változatossá teheted csapatodban az egymáshoz kapcsolódás élményét!

 

Mi a termék/szolgáltatás? Innovatív online platform, amely összeköti a munkadót, a munkavállalót, illetve a munkaerő-közvetítő cégeket.

Covid-19 reakció és vállalati szempont: A szabadúszók saját work.buzz adatlapjaira felkerült az online időpontfoglalás és chat funkció, így lehetőség nyílik másik platform használata nélküli kommunikációra.

 

7. Zyntern

Ultimate Karrier Tippek 2020 – ingyenesen a Zyntern.com csapatától

Az ingyenesen letölthető útmutatónk jó alapja lesz annak, hogy magabiztosan kezdj bele az álommunkád megtalálásába! Add meg a nevedet és az e-mail címedet, mi pedig már küldjük is neked a az Ultimate Karrier Tippeket! Adataid megadásával feliratkozol a Zyntern.com hírlevelére.

 

Mi a termék/szolgáltatás? Újgenerációs pályakezdőknek szóló állásportál, mely felhasználóbarát módon segíti a fiatal tehetségek után kutató HR-esek, valamint a gyakornoki vagy pályakezdő állást kereső diákok egymásra találását.

Covid-19 reakció és vállalati szempont: A Zyntern ingyenes hirdetési csomagot ajánl az új regisztrált cégek számára, továbbá átmenetileg megemelték az ingyenes hirdetési lehetőségek számát és a jelentkezők fogadásának kapacitását is háromról tizenötre. Az egyetemista munkakeresők elkötelezettségének növelésére online esettanulmányi versenyt szerveztek, valamint Campus Rider néven online játékot hoztak létre, ahol az egyetemek egymással kelhetnek versenyre.