Sikeresen zárult az idei InnoPécs

2019. április 26.

Az INPUT Program főszervezésében rendezték meg az InnoPécs elnevezésű szakmai konferenciát és kiállítást április 24-én. Az esemény célja, hogy egy platformra hozza a pécsi és környékbeli innovatív vállalkozásokat, projekteket, melyeken keresztül bemutatja a helyi vállalkozói lét sokszínűségét és lehetőségeit. Ennek jegyében két szekcióban több mint húsz, startupokkal, innovatív megoldásokkal és informatikával kapcsolatos előadás és kerekasztal-beszélgetés, továbbá mintegy harminc kiállító várta a háromszáz fős közönséget.

 A tavalyi sikerek után, széles körű szakmai összefogás mellett, immár második alkalommal valósult meg az InnoPécs elnevezésű esemény, melyen több mint háromszáz fő vett részt.

Az egy napos esemény keretében olyan izgalmas témák várták az érdeklődőket, mint egy sikeres startup indítása, kiderült hogyan lett az Oszkárból sharing economy startup, milyen szerepet tölt be a kiterjesztett valóság a műszaki kutatásokban vagy lehetséges-e a gyógyszerfejlesztés állatkísérletek nélkül.

Az innováció szekcióval párhuzamosan angol nyelvű előadásokat is meghallgathattak a résztvevők, többek között nemzetközi IT programokról, informatikát érintő finanszírozási kérdésekről.

A konferencia során közel harminc, pécsi érdekeltségű vállalkozás, startup, valamint egyetemi projekt is bemutatkozott a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Boszorkány utcai épületének aulájában felállított standokon. Így a látogatók találkozhattak többek között a Hauni, az IT Services Hungary vagy éppen az ALDI IT Services képviselőivel, valamint megismerhették a legújabb pécsi startupokat is, köztük a Semse relaxációs eszközt, a koncertszervezést átalakító GigThat alkalmazást vagy az oktatást forradalmasító SkillVersum nevű online felületet.

Dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár az InnoPécs kapcsán kiemelte: „Az eseménnyel nem titkolt célunk a vállalkozói kedv növelése, egyúttal a cégek helyben maradásának ösztönzése. Pécs kiváló és barátságos környezetet biztosít a vállalkozások számára, melyet a konferencián felvonultatott számos sikertörténet is igazol. Bízom benne, hogy a jógyakorlatok sora elindítja a lelkes projekt- és ötletgazdákat a cégalapítás útján.”

A rendezvény a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Információmenedzsment Innovációs Klaszter és a SmartWare.tech társszervezésében valósult meg.

Fotók: PBKIK