Háttérkép cseréje
Feltöltés
Háttérkép cseréje
Kecskemét
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Kecskemét

Az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft-t 2011-ben alapították azzal a céllal uniós forrás segítségével, hogy Kecskeméten létrejöjjön egy „innovációs műhely”, ahol lehetőség van a kutatásra, ipari fejlesztések kidolgozására és kivitelezésére mind a helyi vállalkozók, vállalatok, mind az adott téma iránt érdeklődő műszaki „alkotók” számára. Az IQ Kecskemét Kft. az úgynevezett rozsdamentes övezet új fázisaként az Izsáki úton egy közel 7480 m2 területű ipari innovációs-technológiai infrastruktúrafejlesztés keretében jött létre. A központ egy olyan szellemi- és innovációs műhely (techshop és technológiai tér), amely egy ötlet megszületésétől, egészen a piacra vitelig képes támogatni az innovációs tevékenységeket.

Az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft kiemelt tevékenységei, szolgáltatásai a következők.

  1. A vállalat üzemeltet egy Tanműhelyt, ahol Kecskemét és vonzáskörzetében található szakiskolák, szakgimnáziumok diákjai tanulnak duális képzés keretein belül. Jelenleg a gépészet szakmacsoport két szakmáját (hegesztő, szerkezetlakatos) oktatjuk, a 2017/2018-as tanévet 50 diákkal kezdjük.
  2. A vállalat büszkesége a prototípus készítésre berendezett 3D műhely, mely reményeink szerint hamarosan egy Ipar 4.0 mintaalkalmazás bemutató helyszíne lehet. Itt 7 db 3D nyomtató, 3D scanner, 5 tengelyes kisméretű marógép ad lehetőséget prototípus készítésre. A műhely felszereltsége folyamatosan bővül.
  3. A Techshop-nak nevezett terület a maker movemenet mozgalom hazai megteremtése érdekében jött létre. Helyet biztosít kézi fémmegmunkálási feladatok tervezésére, előkészítésére és elvégzésre. Felszereltsége folyamatosan bővül. Jelenleg azon dolgozunk, hogy ezt széles körben megnyithassuk és nyílt műhelyként üzemeltessük.
  4. Innovációs HUB szolgáltatásai pedig a következők: szakmai és módszertani támogatás induló (startup) cégeknek. Vállalatok közötti hálozatosodás és kooperáció elősegítése i.) rendezvényekkel, programokkal, szakmai fórumokkal ii.) az általunk managelt klaszteren keresztül, iii.) együttműködésben a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség INPUT programjával. Folyamatosan bővülő akadémiai kapcsolati háló.

Dolgozunk egy saját, illetve közvetített szolgáltatási csomagon, ami teljes életciklusában lefedi és támogatni tudja a K+F+I projekteket kezdve az ötlet kidolgozásától, finanszírozási megoldások kidolgozásán keresztül, egészen a piacra jutásig.

  1. Végül, de nem utolsó sorban a vállalat rendelkezik fémmegmunkálási kapacitással, úgy, mint: vágás (lézer, plazma, láng, mechanikus), fúrás, forgácsolás, revétlenítés, élhajlítás, hegesztés.