EN

Mentor

Koszecz Sándor

Szeged

BEMUTATKOZÁS

Az elmúlt évek alatt gyakorlatilag mindenféle szervezeti forma létrehozásában és vezetésében részt vettem, részt veszek. Tíz évig voltam igazgatója a békési kulturális központnak, emellett civil szervezeteket és vállalkozást is vezetek. Munkámban a közösségszervezés- és fejlesztés mindig központi elem.
A kulturális területen eltöltött időszak tudatosította bennem, hogy ami ma a startup kultúrában is történik, az egy olyan kulturális dimenzióváltás, amely életünk minden területére alapvető hatással van. Számomra a legnagyobb motiváció kulturális dizájnerként részt venni ebben a dimenzióváltásban.

Jelenleg Békéscsabán alkotópedagógiára épülő természettudományos élményközpontot, lényegében egy makerspace-t építünk. Olyan innovációs inkubátorházat valósítunk meg, ahol korszerű technológiákat lehet megismerni, ötleteket kipróbálni és modellezni. Az ötlettől a prototípusig tudjuk segíteni a folyamatot. Ehhez a tevékenységhez szervesen illeszkedik az ötlet megvalósításának módszertana és ennek kapcsán a szervezetfejlesztési és csapatépítési feladatok mentorálása.
Vallom, hogy a fejlesztési folyamatban nemcsak a terméket, hanem a folyamatokat és az embert is fejleszteni kell. Ebből a hármasból jön létre az az új minőség, amely radikálisan átalakítja és egyre jobbá teszi környezetünket.

Ebben az alkotó folyamatban az inspiráltság alapvető élmény. Olyan vizionáriusokat keresek, akik azért foglalkoznak azzal, amivel, mert nem tudják megtenni, hogy ne tegyék. Azokat keresem, akikben ez a húzóerő alapérték.