Hírlevél feliratkozás
EN ZH

Mentor

BEMUTATKOZÁS

Vállalkozásfejlesztési szakemberként több mentorprogram létrehozásában és működtetésében vettem részt, és konkrét, élő példákon keresztül tapasztaltam meg, hogy a személyes mentorálás a leghatékonyabb, de egyben a legnehezebb módja a tehetséges és ambíciózus új vállalkozások támogatásának. Szeretném mentorként is megélni ezt a kihívást, és tapasztalaimat, valamint vállalkozásfejlesztési módszertani tudásomat egy ilyen közvetlen, intenzív formában is átadni.

Közel 30 éve foglalkozom vállalkozások fejlesztésével, melynek során dolgoztam hazai tulajdonú, multinacionális és saját alapítású tanácsadó vállalkozásban, kormányzati háttérintézményben és nonprofit vállalkozásfejlesztési szervezetben. Amely kérdésekben számthat rám a mentorált csapatom az egyrészt az üzleti modellekben való gondolkodás, hiszen már sok száz vállalkozás üzleti modellezési folyamatát segítettem trénerként.

A másik témakör az irányítási rendszerek területe, legyen az valamely szabvány szerinti menedzsment irányítási rendszer bevezetése, vagy egy szervezet működési folyamatainak megszervezése, hiszen auditorként, vagy megfelelési igazgatóként sok szervezetet, illetve működési rendszert ismertem meg. A harmadik terület pedig az innováció, hiszen sok évtizede foglalkozom a hatékony és eredményes innováció támogatásával.

A mentorálás egy olyan interaktív, a kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat, amelyben mindkét félnek komoly kötelezettségei és felelőssége van. A mentoráltnak először is öszintének és proaktívnak kell lenni, vagyis el kell mondania, ha valamiben segítséget kér, és azt is ha valamivel nem elégedett, vagy nem teljesen ért egyet.

Másrészt a mentorálási folyamat csak akkor lesz eredményes, és a mentor számára is vállalható, ha a mentorált mindig betartja a mentornak tett ígéretét és vállalását, és ha nehézségekbe ütközött, vagy nem volt képes megvalósítani azt, amit együtt elhatároztak, akkor azt is őszintén és nyíltan vállalja.