Itu Innovation Challenges 2020 INPUT

ÍME 2020 LEGJOBB STARTUP ÖTLETEI

2020. október 05.

ITU Innovation Challenges versenysorozat újabb fordulója idén májusban azzal a céllal rajtolt el, hogy közösen gondoljuk újra a pandémia tükrén keresztül a digitális világ gazdaságának értékláncait. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az INPUT Program szakmai partnerként vehet részt a globális verseny programjának lebonyolításában.

Újabb nemzetközi elismerés

Ma is hatalmas büszkeséggel tölt el minket a tény, hogy 2018-ban az ENSZ nemzetközi Best Practice elismerésben részesítette az INPUT startup ökoszisztéma építő törekvéseit, majd lehetőséget kaptunk 2019-ben az ITU Innovációs Irodájával közös szervezésben a globális verseny Ökoszisztéma Építő kategóriájának nyertesei számára egy szakmai program biztosítására az ITU Telecom World 2019 Konferencia keretein belül, amely az IKT és Innovációs szektor egyik legmeghatározóbb eseménye.

Az elmúlt év sikerei után az ITU felkért minket, hogy szakmai partnerségünkkel támogassuk a teljes Innovation Challenges 2020-as kiadását. A tavalyi év sikeres együttműködését követve mi is boldogan vállaltuk a kihívást, és álltunk be a világ különböző pontjairól nevező résztvevői mögé.

Digitális értéklánc

Mit jelent ez a gyakorlatban? A 2020-as év sok egyéb tanulsága mellett arra is rávilágított, hogy a digitális átállás már nem csak egy extra szolgáltatás, hanem egy szervezet és a gazdaság zökkenőmentes működésének minimuma. A járvány első hulláma volt a főpróbája annak a víziónak, amiért startupok ezrei évek óta küzdenek: figyeljük meg az életünk legapróbb részleteit, és vizsgáljuk meg mely területeken tud az innováció hathatós segítséget nyújtani a mindennapi életünk jobbá tételében. Ami eddig csak lehetőség volt, az mára közös feladatunk lett.

Hogyan tud átállni egy cég az online működésre? Mit tehet egy ország vezetése a digitális felzárkóztatásban? Mit tehetünk mi a gazdaságunk fenntartása érdekében? Ezekre a kérdésekre a döntőbe jutó 20 ötletgazdának már biztosan van válasza, melyet a Global Innovation Forum alatt fognak prezentálni az alábbi 3 fő kategóriában:

  1.   The Digital Change-maker Challenge
  2.   The Ecosystem Best Practice Challenge
  3.   The Women in Tech Challenge

Az idei verseny jelentkezőit, illetve kiválasztott nyerteseit igazi újdonságként mentorok segítik az ötleteik tökéletesítésében. Az INPUT Program pedig itt kap igazán fontos szerepet: az ITU által is elismert egyedülálló mentor programunk tapasztalataira építve segítjük a mentor és mentorált párosok kialakítását és eredményes, közös munkájukat. Hogy ez utóbbi pontosan mit jelent, csak annyit mondunk – kövess minket továbbra is és hamarosan megtudod 😉

ITU Innovation Challenges 2020

Kik jutottak a döntőbe?

A verseny döntőjét (Global Innovation Forum) október 26-30. között rendezik meg. Bár kétségtelen, hogy az ötletgazdák előadásait úgy a legizgalmasabb hallani, ha az ember nem tudja mire számíthat, érdemes rátekinteni a következő képre, hiszen már most érdekes problémakörökkel találkozhatunk.

Kedvcsinálónak kiválasztottunk néhány témát, de a kedvenc projektjeinket még nem áruljuk el. Szó lesz a turizmus digitalizációjáról, a kistermelők és a fogyasztók közötti kapcsolatról, a cyberbulling kezeléséről, vagy éppen az előadóművészet jövőjéről.

Az már most látszik, hogy minden szempontból izgalmas döntőre számíthatunk.

Szerinted melyik problémakör a legégetőbb 2020-ban? 

Ne feledd, mi egész évben nyitottan várjuk az új ötleteket, így ha te is régóta dédelgetsz egy startup tervet magadban, keress fel minket és élj egy olyan a szolgáltatással, amivel 2020 legígéretesebb projektgazdái készülnek fel a fináléra!

További híreinkért kattints ide!

Magyar startupokkal készített interjúkért kattints ide!