Hírlevél feliratkozás
EN

Esemény

Vásárlói szokások feltérképezése

2021. április 14. / 15:00 - 18:00

Elolvastál már száz oldalnyi cikket, blogot, tudományos írást az innovatív vállalkozások elindításáról és fejlesztéséről, de még mindig nem tisztult ki a kép?

Akkor itt a helyed!

Az INPUT Program és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös eseményén a PwC szakemberei által kidolgozott tudásanyagokkal segítünk fejleszteni a vállalkozásod!

 

Vásárlói szokások feltérképezése:

A vásárlói szokások feltérképezése során összegyűjtjük azokat az interakciókat és viselkedésmintákat, amelyek a fogyasztó és termékünk vagy szolgáltatásunk között létrejöttek. Az így kialakult adatbázis segít abban, hogy jobban megértsük a vásárlók valódi igényeit és olyan értékajánlatot biztosítsunk számukra, mellyel elégedettek lesznek.

 

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat az eszközöket, melyek által megismerhetik, definiálhatják vásárlóikat.

 

Kiknek ajánljuk?

A képzést azoknak ajánljuk, akik tudatosan szeretnék alakítani termékük, szolgáltatásuk értékajánlatát, célcsoportjuk igényeinek megfelelően.

 

A képzés tartalma:

A fogalom definíciója;

A vásárlói szokások térkép előnyei, hasznosítása;

Vásárlói perszóna építés;

Értékajánlat;

 

Előadó: Réti Virág

Réti Virág

Nemzetközi startup vállalkozó, molekuláris bionikus mérnök

Réti Virág a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre molekuláris bionikus mérnöki szakának elvégzése után egy váratlan pályamódosítással az USA felé vette az irányt. Memphisben megalapította a Cabsolutelyt, ami két körben részesült befektetésben neves amerikai befektetők bevonásával. Több termékkel is sikerrel nemzetközi piacra lépett mind B2B, mind B2C területen.
Az elmúlt 5 évben a Cabsolutely vezetése mellett, Virág a kinti és hazai startup közösségek aktív résztvevőjévé vált. Mentorként és előadóként segít induló startupoknak az ötletvalidálásában, leendő felhasználók megismerésében, piacralépési stratégiák kialakításában, termékfejlesztési, cégalapítási illetve pénzügyi kérdésekben.

 

Részvételi feltételek:

  • A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  • Regisztrálj a honlapunkra startupként (ha még nem vagy regisztrálva)
  • Regisztráció után lépj be az egyéni fiókodba, az eseményeknél válaszd ki az április 1-jei Validációs képzést, és nyomj a Jelentkezésre.
  • A képzésen nyilatkozattal rendelkezők vehetnek részt. Ha még nincs aláírt nyilatkozatod, töltsd le innen, és kitöltve, aláírva küldd el e-mailben a farsang.zoltan@neum.hu e-mail címre, vagy tölts fel a honlapunkra az alábbi módon:
  1. A www.inputprogram.com oldalon a bejelentkezés menüben add meg az egyéni fiókod adatait, amivel regisztráltál.
  2. Kattints a Bejelentkezésre
  3. Az adatlapodba jutsz, ahol a postaláda menüpontban lehetőséged van fájl feltöltésre.

 

Jelentkezésed csak azzal válik véglegessé, ha megküldöd a nyilatkozatot, ebben az esetben tudunk helyet biztosítani a képzésen. Aki már kitöltött ilyen nyilatkozatot, annak ezt nem kell újra megtennie.

Amennyiben a fent leírtakat teljesíted, a képzés napján a regisztrációkor megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni az online előadás linkjét, ezért fontos, hogy regisztrációdkor olyan e-mail címet adj meg, amit napi szinten használsz!

Lépj be a fiókodba az eseményre történő jelentkezéshez! Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Részletek

Dátum:
2021. április 14.
Időpont:
15:00 - 18:00
Esemény kategória:
-
Helyszín:

ZOOM