Hírlevél feliratkozás
EN

Esemény

Validációs eszközök és megoldások képzés Szeged

2021. január 19. / 17:00 - 20:00

Szeretnéd tudni, megvalósítható-e a vállalkozási ötleted még azelőtt, hogy százezreket beleölnél? Szeretnéd jobban megismerni a célcsoportodat, a piacodat, hogy tökéletesíteni tudd a termékedet?

Akkor itt a helyed!

Az INPUT Program  PwC szakemberei által kidolgozott tudásanyagokkal segíti a résztvevőket innovatív projektötletük kidolgozásában!

 

Validációs eszközök és megoldások:

Egy jó ötletre lehet vállalkozást alapítani, de hogy sikeres lesz-e, azt nagyban meghatározza termékünk vagy szolgáltatásunk piacképessége, választott célcsoportunk és véleményük. Ezeket a tényezőket előzetesen felmérhetjük a validáció segítségével, ezáltal időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg.
A képzés célja, hogy gyakorlati ismeretekkel vértezze fel a résztvevőket az online validációs eszközökkel, megoldásokkal kapcsolatban.

 

Kiknek ajánljuk?

A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnék megismerni az ötlet-, piac-, és a termékvalidáció eszközeit, módszereit és az ebből származó eredmények elemzési és felhasználási lehetőségeit.

 

A képzés tartalma:
• Ötlet validáció (e-mail listák, landing page-ek, Google Adwords és Facebook kampányok);
• Piac validáció (piac-, és iparági elemzések);
• Termék validáció (A/B tesztelés, prototípus készítés);
• Hogyan elemezzük az eredményeket.

 

Előadó: Réti Virág

Réti Virág

Nemzetközi startup vállalkozó, molekuláris bionikus mérnök

Réti Virág a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre molekuláris bionikus mérnöki szakának elvégzése után egy váratlan pályamódosítással az USA felé vette az irányt. Memphisben megalapította a Cabsolutelyt, ami két körben részesült befektetésben neves amerikai befektetők bevonásával. Több termékkel is sikerrel nemzetközi piacra lépett mind B2B, mind B2C területen.
Az elmúlt 5 évben a Cabsolutely vezetése mellett, Virág a kinti és hazai startup közösségek aktív résztvevőjévé vált. Mentorként és előadóként segít induló startupoknak az ötletvalidálásában, leendő felhasználók megismerésében, piacralépési stratégiák kialakításában, termékfejlesztési, cégalapítási illetve pénzügyi kérdésekben.

 

Részvételi feltételek:

  • A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  • Regisztrálj a honlapunkra startupként, majd az egyéni fiókodba való belépést követően tudsz a képzésre jelentkezni.
  • A képzésen nyilatkozattal rendelkezők vehetnek részt. Ha még nincs aláírt nyilatkozatod, töltsd le innen, és kitöltve, aláírva küldd el e-mailben a karmann.roland@neum.hu e-mail címre, vagy tölts fel a honlapunkra az alábbi módon:
  1. A www.inputprogram.com oldalon a bejelentkezés menüben add meg az egyéni fiókod adatait, amivel regisztráltál.
  2. Kattints a Bejelentkezésre
  3. Az adatlapodba jutsz, ahol a postaláda menüpontban lehetőséged van fájl feltöltésre.

 

Amennyiben a fent leírtakat teljesíted, a képzés napján a regisztrációkor megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni az online előadás linkjét.

 

Lépj be a fiókodba az eseményre történő jelentkezéshez! Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Részletek

Dátum:
2021. január 19.
Időpont:
17:00 - 20:00
Esemény kategória:
-
Helyszín:

ONLINE