Egy ötletből valóság – újra MatchPoint, ezúttal az INPUT Program is csatlakozik

2019. április 15.

Innovatív ötletekkel rendelkező fiatalok egymásra találását és vállalkozásindító programokkal való megismerkedését segíti a MatchPoint rendezvénysorozat. Az első eseményen mintegy ötvenen vettek részt, és négy hallgató mutatta be projektjét, melyekhez csatlakozhattak a megjelent érdeklődők a már meglévő tudásuk és korábbi tapasztalataik alapján. Az első rendezvény sikerét követően április 16-án újra a MatchPoint a HUBHUB-ban, amihez ezúttal az INPUT Program is csatlakozik.

Az több egyetem közös szervezésében megvalósuló rendezvényen különböző tudományterületeket képviselő hallgatók találkozhatnak egymással: olyanok, akik innovatív ötletekkel rendelkeznek, vagy csatlakozni szeretnének egyhez. Olyan startup programokkal is megismerkedhetnek a résztvevők, melysket az egyetemek és az inkubátorok kifejezetten kezdő vállalkozóknak ajánlanak, megadva ezzel a MatchPoint látogatói számára a kezdőlökést ötletük megvalósításához és egy sikeres csapat létrehozásához. Egy ötlet kivitelezéséhez elengedhetetlen egy ütőképes, sokszínű, más-más szakterületről érkező csapat megléte. Tapasztalataink szerint ez az első és egyben legnehezebb lépés a kivitelezéshez vezető úton. A szervezők célja egy multidiszciplináris közösség létrehozásával mindezt megkönnyíteni.

A rendezvény alaphangulatát a Turbine egyik képviselője által tartott key-note előadást adja meg. A program középpontjában a kreatív résztvevők egymásra találása áll, ennek megvalósításához egy nemzetközi egyetemi hálózat, a Demola Budapest pszichológus végzettségű munkatársainak bevonásával -szintén innovációként- egy egyedi „matchmaking” módszertant dolgoztak ki a szervezők. A programon ötletgazdák prezentálják a különböző fázisban lévő terveiket, ezt követően a megvalósítás lehetőségeiről fog szó esni. Az esemény egy after partival zárul, ami teret ad a további eredményes networking-re. A következő MatchPoint számos újdonságot és még több izgalmat tartogat az ötletgazdák és résztvevők számára.

Ha van egy innovatív ötleted, aminek megvalósításához csapattagokat keresel, és/vagy szeretnél csatlakozni egy induló projekthez, esetleg szimplán csak többet szeretnél megtudni a nyüzsgő startup világról, akkor mindenképpen gyere el a MatchPoint Vol. 2-re április 16-án a HUBHUB-ba. Jelentkezni a MatchPoint közösségi oldalának leírásában található linken keresztül lehet.