Startup Oázis – Az EFOTT-on járt az INPUT Program

E-sport, filmipar, ötletgenerálás, vállalkozói és startupper lét – ezekkel érkeztünk az idei EFOTT fesztiválra, hogy megmutassuk a fiataloknak, lehetséges, sőt érdemes kitörni a hagyományos munkavállalók világából. Kvízzel, kerekasztal-beszélgetésekkel és workshoppal készültünk a fesztiválozóknak, akik a nagy meleg ellenére szép számmal látogattak el az INPUT Program Startup Oázis névre keresztelt sátrához. A hozzánk betérők – sikítások és nevetések közepette – kipróbálhatták a YAW VR startup hullámvasút-szimulátorát is. Akiknek már valamilyen vállalkozásötletük is van, munkatársainktól kérhettek tanácsot, hogy álomból egyszer valóság legyen.

Az első, szerdai nap az e-sporté és a gamer világé volt a Startup Oázisban. A kerekasztal-beszélgetésen az INPUT sátrába látogatók Török Balázs „Kodiak”-tól, az egyik legismertebb hazai e-sportolótól, a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia vezetőedzőjétől; Engelhardt Márktól, a Fridai hangalapú játékasszisztens társalapítójától; Bozsoki Dánieltől, a Computerworld.hu B2B lapigazgatójától, a Digitális Jólét Program koordinátorától és Szigetlaki Norberttől, a Yaw VR társalapítójától és gyártási igazgatójától megismerhették a hazai e-sport kihívásokkal tarkított, de reményteli helyzetét. Ha érdekel a teljes beszélgetés, az alábbi podcastet elindítva meghallgathatod.

GAMER VILÁG | Startup Oázis | Podcast

No Description

A sikeres vállalkozáshoz szükséges soft skillekre a filmipar szemüvegén át néztünk, melyről Szentgyörgyi Bálint, a Besúgó című, hamarosan bemutatásra kerülő első teljesen magyar gyártású HBO-sorozat vezető rendezője és forgatókönyvírója adott betekintést. A fiatal alkotót a Forbes magazin idén beválasztotta a 30 legsikeresebb 30 alatti magyar közé.

Szentgyörgyi Bálint az alázat és kitartás fontosságáról beszélt. Azt is elárulta, hogy egyszer levágta a haját nullás géppel azért, hogy beláthasson Goda Kriszta Veszettek című filmjének kulisszái mögé, és ellessen néhány rendezői fortélyt a forgatáson. A rendező és forgatókönyvíró szerint elengedhetetlen a fejlődéshez és a már említett alázathoz, hogy megismerjük a ranglétra egyes fokait, a legapróbb, akár lényegtelennek tűnő feladatokat is. Kiemelte továbbá, hogy a sikerhez fontos a megfelelő szakemberek és alkotótársak, azaz a csapat megtalálása.

Ha érdekel a teljes beszélgetés, az alábbi podcastet elindítva meghallgathatod.

ENTERTAINMENT | Startup Oázis | Podcast

No Description

Pénteken Sury Dalma, az INPUT Program mosonmagyaróvári startup koordinátora tartott ötletgenerálás workshopot, mely során kiderült, a Startup Oázisba betérők főként fintech megoldásokkal tennék kényelmesebbé az emberek mindennapjait. A vállalkozó szellemű fiatalok több helyen tennék elérhetővé a digitális és online fizetést. De egy mobilalkalmazás ötlete is felmerült a beszélgetés során, amivel a postai sorban állást szüntetnék meg.

Búcsúnapunkon Kovács Péterrel, a hazai startup ökoszisztéma szuperemberével, Marton Gábor csúcsteljesítmény coach-csal és Ratasics Bálinttal, a Boatic.hu alapítójával kitárgyaltuk, hogy a bukást nem bukásként, hanem a fejlődéshez szükséges elemként kell értelmezni. Beszélgető társaink tanulságként azt is megfogalmazták, hogy jól meg kell gondolni, milyen mentorral, tanácsadóval vagy coach-csal, dolgozunk, válasszunk olyan szakembereket, akik tudásában és elhivatottságában is megbízunk.