Start Your Business – Demo Day beszámoló

2020. november 30.

A Szent István Egyetem – Kaposvári Campusa és az INPUT Program második ízben rendezte meg az Innovációs és Tudástranszfer Iroda közreműködésével a Start Your Business – Innovatív Vállalkozói Kurzus és Ötletversenyt. A kurzus célja, hogy elősegítse a vállalkozói szemlélet kialakulását és terjedését, az innovatív ötletek generálását helyi vállalkozók, szakemberek mentorként történő bevonásával. Idén a campus hallgatóiból álló csapatok mellett egyetemi dolgozókból, oktatókból álló projektek is nevezhettek a versenyre.

Az INPUT Program a két hónapos képzés során az ötletgenerálástól kezdve az online marketingen, a piacra lépési technikákon, az üzleti tervezésen át, egészen a prezentációs készségek elsajátításáig vezette az innovatív ötleteiket megvalósítani kívánó csapatokat. A november 26-i online Demo Day eseményen 10 csapat prezentálhatta projektjét, a gazdasági szakemberekből és befektetőkből álló zsűri és a csaknem 100 fős közönség előtt. A zsűri tagjai között képviseltette magát többek között a Kaposvári Fejlesztési Központ, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., az Idea Catapult technológiai akcelerátor, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Videoton Elektro-PLAST Kft, a Bázis Informatika Kft. és a Szent István Egyetem – Kaposvári Campusának Gazdaságtudományi Kara.

A döntőbe jutott projektek az innovatív megoldások széles skáláján mozogtak, hiszen találhattunk tőzsdei elemző szoftver mellett, interaktív oktató jellegű társasjátékot, magyar ételkülönlegességeket árusító automatát, valamint ételhasznosítással foglalkozó applikációt is.

A mintegy háromórás program keretében a csapatoknak 3 percük volt prezentálni projektjüket és a 5 percük válaszolni a zsűri által feltett tisztázó kérdésekre. A verseny igen szoros eredményt hozott a résztvevők között, hiszen több helyezés is minimális pontkülönbséggel, illetve megosztott pontozással dőlt el.

A szakmai zsűri a Boldog Bolygó csapatát ítélte a legjobbnak, akik egy olyan, egyszerre fizikai és online társasjáték megvalósításán dolgoznak, amely környezettudatosságra neveli felhasználóit. A projekt nem csak a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által felajánlott értékes tableteket, de a Szent István Egyetem – Kaposvári Campus Innovációs és Tudástranszfer Irodájának 500 000 Ft értékű, termékfejlesztésre fordítható különdíját is elnyerte.
Második helyen az Ugree csapata végzett, akik tervezett applikációjukkal hidat képeznek az önfejlesztésre vágyók és a tartalomgyártók között, abban a tekintetben, hogy a termék minél gyorsabban eljusson a potenciális felhasználókhoz. A csapat a Bázis Informatika Kft. által felajánlott 21” -os Full Hd monitorok mellett az INPUT Program különdíját is megnyerte, ami három jegy a december 2-4-ig tartandó Websummit konferenciára.
Harmadik helyen a speciális kutyaetető rendszert kidolgozó Dog Go csapata végzett, akik műszaki csomaggal gazdagodtak a Videoton Eleketro-Plast Kft. jóvoltából.

A verseny népszerűségét tekintve egészen biztosan jövőre is megrendezésre kerül a Start Your Business – Innovatív Vállalkozói Kurzus és Ötletverseny reményeink szerint már offline formában.

Ha kíváncsi vagy további eseményeikre is, kattints ide!


Megosztás
Kategória
Tagek