Ratasics Bálint Boatic

Szintet lép a Boatic.hu – így vitorlázhatsz idén a Balatonon

Ha tavaly lemaradtál volna a balatoni vitorlázásról, mutatunk egy szuper magyar startupot, amivel idén nyáron Te is célba veheted a hullámokat – és még csak saját hajó sem kell hozzá. A Balatonon elérhető Boatic.hu alig egy éve pattant ki egy fiatal egyetemista fejéből. Ratasics Bálinttal még az előző szezon elején készítettünk egy interjút, most pedig átbeszéltük milyen tapasztalatokkal gazdagodott a siófoki startupper.

HOGYAN ÉRTÉKELNÉD A BOATIC.HU ELSŐ SZEZONJÁT?

Ratasics Bálint BoaticTöbb szempontból is jól sikerült az első évünk. A Balaton örök aduász, mindenki szeret idelátogatni nyaranta, a járványügyi szabályozások miatt pedig még többen választottak hazai úticélt a vakáció eltöltésére. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy különösebb marketing ráfordítás nélkül a Boatic.hu első szezonja várakozáson felül teljesített.

 

Nagyon örülök, hogy a Boaticon keresztül valóban bárki számára könnyen elérhetővé tesszük a balatoni vitorlázás élményét, miközben a bérbeadóknak egy egyszerűen kezelhető és aktív hirdetési felületet biztosítunk; ezt tükrözi az oldalon elérhető hajók száma és a megannyi sikeres foglalás is. Voltaképpen ezzel a célkitűzéssel indítottuk el a 2020-as évünket.

PEDIG 2020 SOK MEGLEPETÉST TARTOGATOTT…

Kicsit későn tért magához a tavalyi nyár, ezért a tényleges szezon csak július elejétől indult el, viszont egészen szeptember végéig kitolódott. Az ismert szabályozások és a szokatlan szezon tükrében nagyon szép számokat produkáltunk. Júliusban például alig volt szabad hajó az oldalon, pedig a két legfrekventáltabb területen, Siófokon és Balatonfüreden is komoly választékkal szolgáltunk a bérbeadott hajók terén.

Boatic.hu

MI JELLEMZŐ A FELHASZNÁLÓITOKRA?

Tapasztalataim szerint elég széles skálán érkeznek hozzánk az oldalra látogatók. A bérlések terén igyekeztünk minden igényt kielégíteni, amihez nagyban hozzájárult a folyamatosan bővülő kínálat. Alig pár órás foglalásoktól kezdve akár egy hetes foglalásokat is regisztráltunk – ez részben annak köszönhető, hogy a sétahajókázásra ideális elektromos hajók mellett komolyabb vitorlás hajók is elérhetőek az oldalon. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, legfőként az egyszerű használat és hatékonyság miatt. Ez nagy lendületet ad nekünk, hogy az idei szezont is legalább akkora lelkesedéssel kezdjük, mint a tavalyit.

VÁRHATÓAK FEJLESZTÉSEK AZ OLDALON?

Már menetközben, nyáron is folyamatosan voltak apróbb fejlesztéseink, a szezon végeztével pedig funkcionális és design újításokon dolgozunk.

Nem titkolt célom, hogy a jövőben minél jobban összekössem az oldalt a hajózás élményével, ezért a következő idényre elindítjuk blogfelületünket, ahol a hajóbérlés és bérbeadás tematika mellett izgalmas cikkekkel is készülünk.

Rendkívül értékes visszajelzéseket kaptunk a bérbeadóinktól, ami alapján bevezetünk egy fontos új funkciót: 2021-től lehetőség lesz a hajók bérleti díjának napi szintű módosítására, így a hajótulajdonosok maguk szabhatják meg az árakat a kevésbé frekventált időpontokra és a kiemelt rendezvényekre egyaránt (pl.: augusztus 20-i ünnepség, Kékszalag verseny).Boatic.hu mockup

FIATALON, SULI MELLET HOGY JUT IDŐD A VÁLLALKOZÁSODRA? MIT TANÁCSOLNÁL AZOKNAK A FIATALOKNAK, AKIK SZINTÉN BELEVÁGNÁNAK? 

Nem okoz kifejezetten nagy nehézséget összeegyeztetni a dolgokat, mert nem kényszerből, hanem önszántamból csinálom. Jelenleg több projektben is jelen vagyok, ezért igyekszem a szabadidőmet hasznosan beosztani, hogy maradjon időm mindennel foglalkozni. Természetesen ez az életmód is megköveteli a maga áldozatait, de én küzdő típus vagyok, nem igazán szoktam feladni a dolgokat egy-egy nehézség vagy probléma miatt. Szerintem fiatalon ez az egyik legfontosabb tulajdonság, hiszen tapasztalat hiányában rengeteg nehézségbe ütközünk, és ezekre magunknak kell megoldást keresni. Segítséget kérni pedig sosem szégyen, és mostanra rengeteg lehetősége van annak, aki vállalkozásba kezdene – én is hasonlóan indultam az INPUT Programmal, és abszolút nem bántam meg, hogy belevágtam.

Ha szívesen olvasnál még sikeres magyar startuperekkel interjút, kattints ide!

Szerző: Ignácz Dániel