Ismerd meg az amerikai gondolkodásmódot!

2021. február 22.

American mindset step by step meetup sorozat első rész: Education in the USA

 

Mi az amerikai startupok sikerének a titka? Hogyan fordíthatjuk át a kudarcot lehetőséggé? Hogyan sajátíthatjuk el az amerikai gondolkodásmódot?

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a debreceni American Cornerrel közösen szervezett angol nyelvű meetup sorozatunkban. Ugyanis ahhoz, hogy megértsd, hogyan működik az amerikai piac, először az ott élő emberek gondolkodásmódját kell megismerned.

A február 10-i bevezető epizódban első kézből szolgáltattunk információkat az amerikai oktatásról Ecsedi Boglárka és Jávor Tamás előadásában. Boglárka végzős gimnazista és fiatal kutató, szakterülete a mesterséges intelligencia és a gépi látás, emellett a New York-i Természettudományos Akadémia Fiatal Tagja, idén tavasszal pedig a nemzetközi tudományos olimpián, az ISEF-en méretteti meg magát. Tamás a Missouri-Saint Louis egyetemen folytatott MBA tanulmányai alatt úttörő szerepet töltött be a UMSL Accelerate program alapításában, amely az egyetem vállalkozási és innovációs erőforrása, több mint 200 diák és 30 ezer dollárnyi támogatás elérésével, valamint nagy büszkeségünkre tagja az INPUT Program Nemzetközi Mentor csapatának is.

Az egy órás beszélgetés során Boglárka és Tamás elmesélték az amerikai oktatási rendszer és az innováció területén szerzett tapasztalataikat és ízelítőt adtak az ott élők gondolkodásmódjáról.

Magyarország és az Egyesült Államok oktatási rendszere között számos lényegi különbség van. Az amerikai diákok már a középiskolai éveik alatt tudatosan alakíthatják tanulmányaikat, egyénre szabott karriertervük szerint választhatnak órákat is.

„Magyarként bejutni egy tengerentúli egyetemre több évnyi tudatos előre tervezést és készülést igényel” – hangsúlyozta Tamás. Ezt Boglárka is megerősítette, aki most személyesen tapasztalja a jelentkezés kihívásait, ugyanis tanulmányait az Egyesült Államokban Computer Science szakon készül folytatni.

Miért jön a legtöbb sikeres startup az USÁ-ból? Előadóink maradéktalanul egyetértettek abban, hogy ez kétségtelenül az oktatási rendszerre vezethető vissza. Az amerikai fiatalok bátrabban, magabiztosabban, proaktívabban lépnek ki a munka világába, emellett megtanulnak nemet mondani és kérdéseket feltenni. Másrészt az Egyesült Államokban a vállalkozói pálya egy elfogadott és támogatott karrier lehetőség, amelynek során a kudarctól való félelemnél fontosabb, hogy mindig legyen egy B-terv. Ezek a készségek és szemléletmód kiemelten fontosak egy startup sikeréhez.

Útravalónak pedig Tamás a következőt tanácsolta: ha nem tudod, merre indulj, akkor mindig kezdj kicsiben, mindennap tegyél valamit a célod eléréséért és ismerkedj olyan emberekkel, akik már azzal foglalkoznak, ahová te is tartasz. Boglárka pedig arra biztatott, hogy ne a bukástól féljünk, hanem bátran használjuk ki az elénk táruló lehetőségeket és építsünk kapcsolatokat, ahol csak tudunk.

Meetup sorozatunk első adásában tehát az oktatáson keresztül ízelítőt kaphattunk az amerikai gondolkodásmódról, amely az ottani sikeres vállalkozások alapja. Inspiráló volt hallgatni a két előadó beszélgetését az oktatás és a vállalkozói lét kapcsolatáról, hiszen mindketten óriási tapasztalattal és rálátással rendelkeznek a szakterületükön.

Az American mindset step by step sorozatunk második részében pedig egyenesen az amerikai piacra lépésre készítünk fel benneteket!

Workshopunk házigazdája, Maria Sullivan az International Business Connect cég alapítója, IT startupoknak és nemzetközi informatikai vállalatoknak segít a piacra lépési stratégiájuk kialakításában és pitch prezentációk felépítésében, emellett a nemzetközi üzlet és kereskedelem szakértője „Hogyan nyerjünk új üzletet” fókusszal.

Maria vendégeként pedig Philip Walkert, a kaliforniai székhelyű Network Solution Provider elnökét hallgathatjátok meg. Cége nemzetközi IT technológiákat, termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat értékesít, továbbá folyamatosan keresi azokat az IT startupokat, akik készen állnak az USÁ-ban történő terjeszkedésre.

A How to Win Business in the US Market workshop során az egyesült államokbeli sikeres üzletkötéshez szükséges ismereteket mutatjuk be. Találkozzunk március 4-én 16:00 órától!


Megosztás
Kategória
Blog
Tagek