Ismerd meg az amerikai gondolkodásmódot! 2. rész

2021. március 29.

American mindset step by step meetup sorozat második rész:

How to win Business in the US Market

 

Termékeddel vagy szolgáltatásoddal az amerikai piacra lépnél? Szeretnéd megtudni, hogyan nyerj új üzletet az USA piacán és hogyan találd meg a legjobb vevőt a megoldásodra?

A debreceni American Cornerrel közösen szervezett angol nyelvű meetup sorozatunk második részében az egyesült államokbeli sikeres üzletkötéshez szükséges ismereteket mutattuk be.

Az American mindset step by step című, amerikai gondolkodásmódot középpontba állító meetup sorozatunk bevezető alkalmával az amerikai oktatás kérdését jártuk körbe, melynek összefoglalóját ITT olvashatjátok.

A március 4-i második epizódban Maria Sullivan dinamikus és informatív előadásával az amerikai piacra készítette fel az IT startupokat, amelyet Philip Walker gazdagított tanácsaival. Maria az International Business Connect cég alapítója, mely nemzetközi informatikai vállalatokat és kormányzati ügynökségeket készít fel üzleteket nyerni az új globális piacon. Emellett az IT üzleti szektorban a The Channel vállalattal dolgozik mint nemzetközi üzletfejlesztési szakember. Philip a Network Solution Provider cég alapítója, valamint az Inc. Magazine „fastest growing technology integrator” címének többszörös elnyerője. Cége nemzetközi IT technológiákat, termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat értékesít, emellett folyamatosan keresi azokat az IT startupokat, akik készen állnak az USÁ-ban történő terjeszkedésre.

A másfél órás lendületes workshop során Maria megosztotta az egyesült államokbeli sikeres üzletkötés összetevőit, technikáit, amelyeket Philip kiegészített saját tapasztalataival.

IT cégként két alapvető módja van az USA piacára jutni, közvetlen értékesítéssel vagy terjesztők, partnerek segítségével. „Ha nem csatornán keresztül értékesítesz, akkor nagy az esélye annak, hogy valamilyen másik alternatív márkával helyettesítenek, amely nem jobb, mint a te terméket, hanem egyszerűen már ismerik” – magyarázta Maria az olyan közvetítő szervezetek, mint a Solution Provider jelentőségét.

„Nem a nagy hal eszi meg a kis halat, hanem a gyors hal eszi meg a lassú halat. Tehát legyél agilis és rugalmas. Emellett jól értsd a partnered és a saját üzleted, és ügyelj arra, hogy az ügyfél megkapja, amire szüksége van” – hangsúlyozta Philip. Maria hozzátette, hogy fontos, hogy az üzleti folyamatok egyszerűek legyenek és alkalmazkodjanak a fogyasztó, felhasználó igényeihez.

A 2021-es top stratégiai trendek tekintetében Philip megállapította, hogy az adat és az információ az új arany. Előadóink maradéktalanul egyetértettek abban, hogy megmarad vezető ágazatnak a mesterséges intelligencia és az IoT, valamint az adathoz, információhoz és információkezeléshez kapcsolódó készségek törhetnek a csúcsra az elkövetkezendő 3-5 évben az Egyesült Államokban.

A sikeres üzletkötés kulcsa a hatásos pitch prezentációk elkészítése. Maria azt javasolja, hogy már az első diával magával ragadhatod a közönséget, ha elmesélsz egy történetet egy problémáról, amelyet a te segítségeddel oldottak meg és kifejted milyen előnyei származtak ebből az ügyfelednek. A továbbiakban pedig a szolgáltatásod bemutatása helyett azt helyezd a középpontba, hogy miben vagy jobb, miben különbözöl a versenytársaidtól.

Négyrészes meetup sorozatunk második adásában tehát első kézből kaptunk tanácsokat az egyesült államokbeli sikeres üzletkötéshez és közelebbről megismerhettük piacának jellemzőit. Mindezt olyan lelkes előadóktól, akiknek az amerikai piacra lépés segítése a szakterülete.

American mindset step by step sorozatunk harmadik részében az USA üzleti kultúrájából kaphattok ízelítőt!

A beszélgetés során már biztosan velünk lesz: Czakó Judit, aki 2015 óta külgazdasági attasé Magyarország New York-i főkonzulátusán. Judit az elmúlt hat év során több tucat amerikai és változatos szektort képviselő magyar céggel működött együtt számos üzleti elképzelés megvalósítását elősegítve. Emellett a New York-i Kereskedelmi Kamara, az AmHunCham 2016-os megalakulása óta annak alelnöke.

Találkozzunk április 13-án 18:00-kor!


Megosztás
Kategória
Blog
Tagek