Vimage logo

10+1 kérdés – pécsi startupokhoz – Vimage

Vimage logo
Kuczkó Anikó pécsi területi koordinátor kolléganőnk interjú sorozata folytatásában Czigler Enikővel, a Vimage egyik alapítójával beszélgetett. Ismerjétek meg ezt a nagyon sikeres csapatot, akikre rendkívül büszkék vagyunk, hiszen nem kis elismerésben részesültek: A Vimage Android alkalmazását a  Google a Best of Google Play 2018 díjjal jutalmazta a legszebb szórakoztató alkalmazás kategóriájában közel 3 000 000 alkalmazás közül! A Vimage-t több, mint 2 millió alkalommal töltötték le, és a felhasználók több, mint 15 millió felvételt készítettek az alkalmazással.

 

 1. Milyen ötletet/terméket/szolgáltatást kínáltok?

Egy olyan mobilappot fejlesztünk, amely a hagyományos fotókat varázsolja élővé egy kis finom mozgással. A fényképedre tudsz például hóesést tenni, vagy a képen a kandallóban pedig végtelenítve égetheted a tüzet… A műfaj neve cinemagráf.

 1. Mikor kezdődött az ötletetek megvalósítása, és milyen fázisban vagytok most?

Az ötlet a bátyám, Czigler Zsolt fejéből pattant ki 2016 nyár végén. Az elmúlt két évben céget alapítottunk, melyhez befektetésként pénzügyi támogatást is kaptunk, most pedig a növekedésre fókuszálunk. Eddig több mint kétmillió letöltést értünk el, emellett a múlt héten érkezett a hír, hogy a Google Play egyik legjobb applikációja lettünk.

 1. Kikből áll a csapat?

Jelenleg nyolcan vagyunk, de  bővülni szeretnénk, elsősorban marketing fronton. A csapattagjaink:

 • Andics Tamás – legfiatalabb tagunk, alkalmazástesztelő
 • Czigler András – android fejlesztő (érdekes tény, hogy ő egyben orvos is J)
 • Czigler Enikő – feladata a marketing és kommunikáció
 • Czigler Zsolt – ötletgazda, CEO, grafikus
 • Dósa Alex – iOS fejlesztő
 • Gaál Adrián – pénzügyi és stratégiai menedzser
 • Harmouche Ahmed – android és backend fejlesztő (szintén orvos!)
 • Horváth Gábor – CTO

 

 1. Melyik piacra készültök?

Globálisan vagyunk jelen, több mint 190 országból vannak felhasználóink. A legerősebb felhasználói bázis az USÁ-ban, Oroszországban, Indiában és Indonéziában van.

 1. Mi a következő lépésetek?

Rengeteg ötletünk van még! Szeretnénk a mesterséges intelligenciát integrálni az applikációba, leegyszerűsítve ezzel a fotóanimálás folyamatát. Szeretnénk tovább fejlődni marketing oldalon is, ehhez épp egy új csapattagot keresünk.

 1. Vettetek-e részt startupoknak szóló programokban?

Igen, a Telenor Accelerate programjában, a PTE KTK által működtetett Simonyi BEDC IVPitchen, valamint a pécsi startup sörözésen. Mindenhonnan jó élményeket hoztunk haza, örülünk, hogy a startupok fénykorát éljük és emiatt számos előnyhöz jutunk, melyekben tradicionális vállalkozásként nem részesülhetnénk.

 1. Van-e befektetőtök vagy tervezitek-e a közeljövőben befektető bevonását?

A Telenor Accelerate programjába 110 startup közül választottak be minket, tőlük kaptunk kezdőtőkét is, ami a fejlődésünkhöz elengedhetetlen volt. Ezáltal gyorsabbá is vált  a növekedésünk. Nem tervezünk további tőkebevonást, jelenleg minden téren az organikus növekedés a célunk.

 1. Segíti-e a csapatotokat mentor?

Van két mentorunk, Pistyur Veronika és Várkonyi Balázs.

 1. Van-e olyan támogató közösség a környezetetekben, akivel tapasztalatot tudtok cserélni?

Természetesen, fontosnak tartjuk ezt. Ilyen többek között az iroda szomszédaink, a Cubicfox nevű szoftverfejlesztő cég, velük a baráti témák mellett sokszor beszélgetünk a céget érintő kérdésekről is. Sokszor tudunk egymásnak segíteni, és inspiráljuk egymást a jövőt illetően.

 1. Mit jelent pécsi startupnak lenni? Mik a nehézségek/előnyök?

Egyrészről szuper dolog, mert abban a városban tevékenykedhetünk, amit a legjobban szeretünk. A másik oldalról viszont ketten a csapatból budapestiek, ami nehezítő körülmény. Ezen kívül tény, hogy a fővárosban sokkal aktívabb a startup közösség.

 +1 Mi az, amit ma már másképp csinálnátok?

Szeretünk sokat hibázni és gyorsan tanulni belőle. Ha valamit másképp csináltunk volna, akkor most lehet, hogy kevesebbet tudnánk.

További sok sikert kívánunk Nektek! 

 

Készítette:

Kuczkó Anikó – területi koordinátor – Pécs