Mineschool csapata

Tarolt a Mineschool a Start Me Up! ötletversenyen

A Miskolci Egyetem, az INPUT Program, a BNL Start Inkubátorház, a Bay Zoltán Kutatóintézet és a Hiventures első ízben valósította meg Miskolcon a Start ME Up! elnevezésű ötletversenyt. A Miskolci Egyetemen 2018. november 28-29–én zajló kétnapos, szakmai felkészítéssel és 14 előadással egybekötött eseményen a résztvevők kidolgozhatták saját ötleteiket, vagy a helyi vállalatok kihívásaira is kereshettek innovatív megoldásokat. A szervezők és szakmai partnerek a leginnovatívabb ötleteket értékes nyereményekben részesítették. A verseny fődíja egy 14 millió forint értékű befektetés és inkubáció volt a Hiventures és a BNL START inkubátorház jóvoltából.

A versenyt a Mineschool nyerte, a csapat képviselőjével, Kovács András Valentinnel Pető Ágnes területi koordinátor készített interjút.

 

Mesélj egy kicsit az ötletről, amivel a versenyen indultatok!

Egy folyamatosan elérhető Minecraft szerverhálózat kialakításán dolgoztunk, sok különböző játékkal lefedve, figyelembe véve a legtöbb játékoscsoport igényeit. A konkurenciával ellentétben a mi felületünket sokkal könnyebben kezelhető, felhasználóbarát megoldásokkal alakítanánk ki.

Mióta foglalkoztok ezzel és honnan jött az ötlet?

A csapat minden tagja már legalább 4 éve foglalkozik szerverekkel vagy Minecrafttal. A Minecraft szerver készítésével, építésével közel 2 éve kezdtünk el foglalkozni. Azt láttuk, hogy több mint 40 000 Minecraft szerver van a világon, viszont ezeknek több mint 90%-án kevesebb, mint százan játszanak havi szinten. Ehhez párosul világszerte egy óriási, 40-90 milliós havi játékos bázis, melynek tagjai nem rendelkeznek olyan szerverrel, ahol közösen tudnának játszani. Erre igyekszünk megoldást nyújtani, amihez a megfelelő IT és egyéb szükséges tudás már rendelkezésre állt a csapat tagjainál. Innen jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy saját szervert, és csináljuk jobban, mint mások.

 Hányan vagytok a csapatban, és hogyan oszlik el köztetek a munka?

Hárman vagyunk, a versenyen is mindannyian részt vettünk.  Mindenkinek megvan a maga feladata. Főbb informatikai feladatokkal elsősorban Szabó Tamás foglalkozik, mivel kisujjában van a honlapfejlesztés és pár programozási nyelv is. Én a csapat vezetőjeként és tervezőként tevékenykedem. Én tervezem meg a stratégiákat és hangolom össze a munkákat a zökkenőmentes és gyors haladás érdekében. A szervert a testvérem, Kovács János Viktor, aki egyúttal Designerünk is, teszi látványosabbá. Természetesen rengeteg külsős tag is segíti a munkákat, és az INPUT programtól is sok segítséget kapunk.

 Hol hallottatok a START ME UP ötletversenyről?

Általában részt veszünk az INPUT program különböző rendezvényein, én most az Ötletből vállalkozás workshop keretében halottam a rendezvényről, illetve a Facebookon is rábukkantunk.

 Mit vártatok a versenyen való indulástól?

Természetesen győzelmet, hiszen mindenki ezért indul egy versenyen. Persze emellett ki is akartuk próbálni magunkat, hogy lássuk, mennyit ér az eddigi befektetett munkánk.

 Milyen volt a verseny? Mi volt a legnagyobb kihívás számotokra?

A legnagyobb nehézséget az ötletünk újragondolása jelentette, ugyanis egy gyökeresen más felhasználási módhoz kellett illesztenünk. Az idő is sürgetett minket, de szerencsére 5 perccel a határidőn belül elkészültünk, ami biztos nem sikerült volna hozzáértő segítség nélkül. Mentorunk nagy segítséget nyújtott az ötlet átgondolásánál és a bemutatás előkészítésében, amit utólag is még egyszer nagyon köszönünk.

 Hogyan éltétek meg a győzelmet?

Az első hely hatalmas elismerés és egyben visszajelzés arra, hogy jó úton haladunk. Azonban új kihívásokkal teli időszak is kezdődik – már elkezdtünk dolgozni egy prototípuson, izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk.

 Valentin, nagyon köszönöm az interjút, sok sikert a megvalósításhoz!

Legyetek részesei a jó hangulatnak, és nézzétek meg az ötletversenyről készült videónkat itt:

Start Me UP!