Startup Hét Debrecen: egy hétre ismét Szilícium-völggyé válik a város

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a legnagyobb vidéki startup eseményt

Az INPUT Program és a Startup Campus Incubator közös szervezésében, a helyi ökoszisztéma szereplőinek közreműködésével, 2018. november 19-23 között, már negyedik alkalommal rendezik meg a Startup Hét Debrecent. Az rendezvényen 18 előadás  várja az érdeklődőket, a munkaerőpiacot érintő megoldásokról nemzetközi kitekintéssel és sikertörténetekkel.

A korábbi évekhez hasonlóan minden nap különböző tematika keretében zajlik, így biztosítva az aktualitások teljes áttekintését előadások és kerekasztal beszélgetések formájában. A tematikus napok végén networking biztosítja a kötetlen kapcsolatépítést. A minden nap 18.00 órakor kezdődő programoknak a megújult Kazánház Egyetemi Klub ad helyet, a részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött.

November 19: Az Utánpótlás Napja: A mai munkaerőpiacot – így a startupokat is – az egyik leginkább érintő kihívás a munkaerőhiány. De melyek azok a vállalkozások, amelyek befektetnek a jövő nemzedékébe, és egyúttal nemzetközileg is sikeresek? Ők mutatkoznak be ezen a napon: az ovisok kedvenc robotjai kigördülnek a National Instruments műhelyéből, ott lesz a Logischool is, ahol kisiskolásokat oktatnak programozásra tengeren innen és túl, majd a Green Fox Academy-sek mesélik el, hogy hogyan lehet három hónap alatt bárkiből junior programozót faragni, és hogy ez miért ér meg 300 milliót egy befektetőnek?

November 20: A második nap a „Játszva Tanulás”, vagyis a gamification lehetőségeit mutatja be: a VR Port bemutatja, hogy a játékon túl mire használható még a virtual reality. Jön Kecskemétről az Eddie csapata, akik egészen Seattle-ig jutottak az AR technológiát használó oktató appjukkal, és jön Andrei Damsa is, aki bemutatja, hogy lehet a projektmenedzsmentet játékosítani.

November 21: Lokálpatrióta Startupok napja, avagy kik azok, akikre büszkék lehetünk? Az Innonicról, az ország második legnagyobb startup stúdiójáról Rab Máté ad elő, úgy, ahogy még nem hallottad. A Debrecenből rögtön az USA piacra jutó, az építőipart forradalmasító BauApp is bemutatkozik, és helyzetjelentést ad magáról az egyik legrégebbi motoros, a BitNinja is.

November 22: A negyedik, angol nyelven zajló napon átlépjük az országhatárt: három köztünk élő külföldi előadó mesél arról, hogy hogyan látnak minket, magyar startup szereplőket. Az előadók: TedX University speakere, Ahmed Ehab , Jonh Graham, a Link Global Busieness Solution CEO-ja, valamint az NI IT vezetője Jon Knutzon.

Történelmi pillanatokat élünk meg: soha ennyi pénz és szakmai segítség nem állt rendelkezésre Magyarországon egy induló vagy fejlődni vágyó vállalkozásnak. A DEVIK-kel közösen szervezett utolsó napon, november 23-án a Hiventures nagykövete és inkubációs programja, a Tőkeportál startoló crowdfunding lehetősége, és a nagyhalakra lövő új befektetési alap, a Bonitás Capital Venture mutatkozik be.

A napközbeni kiegészítő programokról a Debrecenből nemzetközi sikertörténetet építő Innonic gondoskodik: november 21-én 16.00-17.00 óra között – Innonic Academy Business Talk Zajdó Csabával, november 22 -én 16.00-17.00 óra között pedig Innonic Academy Tech Talk Kovács Lajossal React vs. Vue témában a cég kassai úti irodájában. A Debreceni Egyetem hallgatói rendhagyó órákon ismerkedhetnek meg a helyi startupokkal.

Helyszín: Kazánház Egyetemi Klub

Kapunyitás 17.00

Kezdés: 18.00

Program:

November 19. Hétfő – Az Utánpótlás Napja

18.00 Barabás Botond: NI Lego Mentor Program „A jövő mérnökeiért”

18.30 Aranka Engbersen: Logiscool Debrecen – Élmény, Alkotás, Programozás gyerekeknek tengeren innen és tengeren túl

19.00 Langmár Péter Green Fox Academy – Hogy lesz a kisgyerekes anyukákból programozó? -300 milliós befektetéssel most már külföldön is.

19.30 Kerekasztal beszélgetés a jövő startup nemzedékéről.

20.00 Networking

November 20. Kedd – Játszva Tanulunk!

18.00 Zakar Ferenc, VR Port : mire jó egy VR játékstudió a játékon túl?

18.30 Innobie/Eddie : Kirepül egy AR léghajó a tankönyvből, és Kecskeméttől Seatlle-ig repül? Igen!

19.00 Andrei Damsa gamification szakértő: A gamification módszere a projektmanagementben

19.30 Kerekasztal beszélgetés a gamification módszerekről.

20.00 Networking

November 21. Szerda – Helyi sikersztorik

18.00 Rab Máté: Innonic, ahogy még nem hallottad: hogyan működik az ország egyik legnagyobb startup stúdiója

18.30 BauApp: az építőipar megreformálói

19.00 Egri Zsolt: a Bitninja sztori

19.30 Kerekasztal

20.00 Networking

November 22. Csütörtök – Internatioanl Day

John Graham (Link Global Business Solution): Hungarian startups

Ahmed E. (TedX University)

National Instruments: industry 4.0 and IoT world trends

November 23. Péntek – Financial Day

18.00 Varga Bence Tőkeportál: a hazai crowdfunding lehetőségei

18.30 Menyhárt József (Hiventures Nagykövet) és Mikesy Álmos(Hiventures) – a magvető befektetések

19.00 Németh László Ákos Bonitas Venture Capital- a minimum 200 milliós befektetés

Linkek:

Startup Hét Debrecen FB oldala:  https://www.facebook.com/shdebrecen/

Event: https://www.facebook.com/events/344460832687209/

Web: http://startuphetdebrecen.hu/

INPUT program: https://inputprogram.com/

SCI: http://startupcampusincubator.com/