Global Forum SafeSkin

Irány a Szilícium-völgy: a SafeSkin nyerte az idei Global Forum pitch versenyét

Az INPUT Program által felkészített és támogatott SafeSkin tartolt az idei Global Forum koppenhágai pitch versenyén. A magyar startup hét tagú zsűri előtt mutatkozott be, akik között szilícium-völgyi befektetők, amerikai egyetemi professzorok, sőt, a Világbank egyik vezető beosztású munkatársa is helyet foglalt. A lenyűgöző teljesítménynek köszönhetően a csapat többek között részt vehet egy inkubátor programban az Egyesült Államokban.

A Global Forum keretében évek óta megrendezik a meghívásos, Global Innovative Startup Competiton elnevezésű pitch versenyt, ahol főként az Amerikai Egyesült Államokból érkező nagybefektetők és a nemzetközi gazdasági élet vezetői ülnek a zsűri tagjai között.

Az INPUT Program nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően második alkalommal kapott lehetőséget arra, hogy a legkiválóbb startupokat delegálja a versenyre. Az idei évben, több körös kiválaszt követően, a SafeSkin képviselte Magyarországot a nemzetközi mezőnyben.

A SafeSkin olyan termékeket gyárt, melyek megvédik értékeinket a lopástól és az elhagyástól. Ez kiterjed egy telefonokra – jelenleg iPhone-ra – alkalmazható speciális, lopásbiztos tokra, amely meggátolja a telefon kikapcsolást. A portfólió további eleme egy bluetooth technológiára épülő „Eye” elnevezésű eszköz, amely bármilyen értéktárgyra felhelyezhető.

A csapat az INPUT Program szakértőivel közösen, hetekkel korábban kezdett készülni a versenyre, és a helyszínen személyesen is támogattuk a csapatot.

A közös munka eredménye az első helyezés, ami olyan értékes nyereményeket jelent a SafeSkin számára, mint az amerikai szakemberek által biztosított üzletfejlesztési- és jogi tanácsadás, valamint egy részvételi lehetőség egy szilícium-völgyi inkubátorház programjában.

VIDEÓ:

 

Az idei már a második alkalom, hogy az INPUT Program által felkészített csapat eredményesen szerepel a meghívásos pitch versenyen. Tavaly az Aeriu csapata a harmadik helyen végzett és ezzel részvételi lehetőséget nyert a 2018-as, Las Vegasi CES-re.

Büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehettünk a sikereiknek és biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is érünk el hasonló eredményeket!