150 csapatból, egyedüli magyar indulóként az első öt között végzett a HeatVentors

Az INPUT Program és a HeatVentors együttműködése már hónapok óta tart, közös utunk alatt pedig nem ez az első sikertörténet. A mezőnyben egyedüli magyarként induló csapat újabb kiváló eredményt tudhat magáénak az InnoEnergy –  The Business Booster 2018 elnevezésű koppenhágai eseményén megrendezett pitch versenyen.

A Business Booster elnevezésű, évente megrendezett nemzetközi vándorkonferencián olyan napjainkat meghatározó témákkal foglalkoznak, mint a megújuló energia, az energiatakarékosság, a fenntarthatóság vagy smart city. Évről évre több mint 150 technológia felvonultatása mellett mintegy 700 résztvevő van jelen, köztük az energiaszektor képviselői, politikai döntéshozók és startupok.

Az idei évben megrendezett pitch versenyen 150 induló csapat volt, közülük egyetlen magyarként a HeatVentors jutott tovább az első öt közé.

Nem is meglepetés, ugyanis a vállalkozás egy égető problémára kínál megoldást. Az elektromos energiafelhasználás jelentős költséget és egyben széndioxid terhelést jelent. A HeatVentors fejlesztése azonban növelni tudja a rendszerek hatékonyságát és egyben a környezetet is kíméli azáltal, hogy a megfelelő működés és hideg külső hőmérséklet esetén energiát raktároz el és amikor a rendszer hatékonysága alacsonyabb, a már korábban felhalmozott energiát használja fel a hűtésre. Ennek köszönhetően 20-40%-kal növelhető a rendszerek hatékonysága, csökkenthető a széndioxid kibocsátás és akár 90%-os helymegtakarítás is elérhető. A befektetés legfeljebb három év alatt megtérül és biztonságos működést is biztosítja.

Az INPUT Program szakértői tanácsadással, hatékony nemzetközi összeköttetéssel segítette a csapatot – és ez a jövőben sem változik. Bízunk benne, hogy hamarosan újabb sikereket érhetünk el együtt! Gratulálunk!