Kuczkó Anikó megnyitója

Piknikeztek Pécs innovátorai

2018. szeptember 26-án az Első pécsi startup pikniken egy igazán impozáns helyszínen, az Auguszt Ház Művészeti Galéria- és Rendezvényházban találkozott egymással a pécsi startup ökoszisztéma apraja-nagyja.

A rendezvény célja az volt, hogy a pécsi ötletgazdák, startupok, startup téma iránt érdeklődők, és Startupok beszélgetnek innovációhoz köthető intézmények találkozzanak egy kötetlen esemény keretein belül, ezzel segítve a közöttük lévő üzleti és személyes kapcsolatok erősödését. Emellett cél volt a kaposvári ökoszisztéma szereplők meghívása is, így segítve a már megkezdett regionális együttműködések további fejlődését.

 

Kuczkó Anikó megnyitója

Kuczkó Anikó INPUT területi koordinátor köszöntője után a meghívott vendégek mutatták be elérhető szolgáltatásaikat és aktuális eseményeiket: Kottászné Dr. Vass Orsolya a PTE KTTO osztályvezetője az egyetem által kínált lehetőségekről és programokról mesélt, Dr. Rácz-Putzer Petra a Simonyi BEDC képviseletében az 5let Outlet inkubációs programsorozatról. Molnár Klaudia a hamarosan induló, első szabályozott hazai részvénycélú közösségi finanszírozási portált, a Tőkeportált mutatta be a résztvevőknek. Császár Gergely a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network képviseletében mesélt a működésükről, és a jövő héten megrendezésre kerülő Open4Business konferenciáról, zárásként pedig Brachmann Ferenc, az Infoklaszter vezetője harangozta be az október 3-i ConnectIT konferenciát. Ezt követték a kapcsolatépítő beszélgetések.

Ez volt az első ilyen céllal megrendezésre kerülő esemény a régióban, de nem az utolsó! A résztvevők visszajelzései alapján bizonyítást nyert, hogy szükség van ilyen közösségépítő megmozdulásokra, így ígérjük, folytatás következik! Eseményeinkről a www.inputprogram.com weboldalon, Facebook oldalunkon és a Let’s start up Pécs csoportban tájékozódhatnak az érdeklődők.