BeMyConsultant – Honnan, Hová, Hogyan?

Kiss Ákos, debreceni területi koordinátorunk egyik ígéretes INPUT-os ötlegazdánkkal, Meleska Petivel, a BeMyConsultant alapítójával beszélgetett.

De kik is ők, mit akarnak, hol, -és hova tartanak? A kérdésekre az interjú során megkapjuk a választ.

A fitnessipar az elmúlt években extenzív növekedésnek indult. A  Forbes.hu szerint az ezen a területen megjelenő online és smart szolgáltatások pedig alapvetően még robbanás előtt állnak  és alapjaiban fogják megrengetni ezt a piaci szegmenst. Teljesen biztos, hogy a pár hónapja indult debreceni fitness- startup, a BeMyConsultant jó irányban indult el.

 

  • Mesélj egy picit magadról, magatokról…

Öt évig foglalkoztam személyi edzéssel, pontosabban a klasszikus, fizikai formájával. Később próbálkoztam online verzióval is. Összességében 15 éve foglalkozom a sporttal. Úgy indultam, mint sokan mások: képregények, szuperhősök, Sylvester Stallone meg Arnold Schwarzenegger, stb. Egyébként nagyon vékony voltam ezért kezdtem járni edzőterembe, természetesen az elején nagyon béna voltam, és mindent magamnak kellett kitapasztalni. Szükségszerűen jött egy idő után, hogy elkezdett érdekelni a helyes táplálkozás, meg úgy általában az egészséges élet, a #healthylifestyle. Érdekelni kezdett a biológia, a fizika a kémia, az anatómia, a hormonok… Egy teljesen új és izgalmas világ tárta fel kapuit előttem.

Igyekszem mindig nagyon „up-to-date” lenni ezeken a területeken, szeretném megérteni ez emberi szervezet működését annyira mély szinten, amennyire csak lehetséges, akár a kvantumbiológia, vagy kvantumfizika szintjén.
Üzlettársammal Vincze Balázzsal a „nappali” munkahelyemen a National Isntrumentsnél ismerkedtem meg. Balázst szintén érdeklik a mai aktuális trendek, a biohackek, a meditáció, a keto diéta, a megszakításos böjtölés vagy akár a hideg adaptáció. Láttam a szemében azt a tüzet, ami azt sugallta hogy „gyerünk, csináljuk meg!”.

  • Amit magadról meséltél, az egy szokványosabb történet arról, hogy hogyan lesz valakiből edző. Engem jobban érdekelne viszont az, hogyan lett ebből startup?

Gyermekkori dédelgetett álmom volt, hogy azzal keressek pénzt, ami a szenvedélyem.  Ezt próbáltam folyamatosan megvalósítani, már a személyi edzősködéssel is. De ugye annak is vannak hátrányai. Persze ez a gondolat (a BMC gondolata) a háttérben folyamatosan épült, alakult, változott.
Aztán úgy hozta a sors, hogy bekerültem egy „startupos” közegbe. Itt olyan emberekkel és impulzusokkal találkoztam, amik arra inspiráltak, hogy az ötletemet valamilyen startup formájába öntsem.
Egyébként Kovács Mikivel indítottuk el a nulladik verziót. (Miki a debreceni Toastmasters Retorika Club vezetője, az IgenDebrecen egyik szervezője, és a Pár-Beszéd Est  megálmodója, fontos és kikerülhetetlen figurája a debreceni startup ökoszisztémának. Munkásságáról a CSR Debrecen egy külön podcastben emlékezett meg a közelmúltban, amely ITT hallgatható meg).

Gyakorlatilag Miki volt az első alany, akinek az életét sikerült kicsit megreformálni a BMC segítségével és ő volt az első ember, aki azt mondta, hogy ebből egy startupot kell csinálni. Igazából ő indította el az agyamban a fogaskerekeket. Ekkortól kezdődött az, hogy ezt az egész dolgot hogyan tudjuk skálázhatóvá tenni, illetve hogyan lehet ezt egy produktumra kihegyezni. Ez lett volna az első fázis: egy applikáción keresztül elérni az embereket és mai menő kifejezéssel élve online coaching keretien belül kielégíteni az igényeiket. Ezzel a koncepcióval indultunk a tavaly novemberi Get In The Ringen a debreceni Startup Hét keretében. Sajnos nem sikerült továbbjutni és támogatást nyerni az ötlethez, de tapasztalatszerzés és networking szempontból nagyon hasznos volt- például veled is ezért ülök most itt.
Egy ilyen applikációnak a lefejlesztése nagy anyagi erőforrást igényel, ezért más utat választottunk tőkeinjekció hiányában: beindult egy weboldal, egy Facebook oldal,  egy YouTube csatorna és egy Insta profil BeMyConsultant névvel. Itt építjük a közösséget, usereket és user-feedbacket gyűjtünk, Próbálunk ezekből rájönni, hogy mi érdekli, mi mozgatja az embereket, maivel tudunk értéket teremteni vagy mi az amiért idővel fizetnének is.

  • Kaptok visszajelzéseket a közösségi médiában, ahol ilyen intenzíven jelen vagytok, sok feliratkozó, negatív kommentek, vagy bármi más formában?

Elég szépen nő a tábor, legintenzívebben az Instagramm oldalunk halad. Az FB oldalra kevesebben lépnek fel, de egyelőre nincs is annyi anyagunk még, hogy azt napi szinten frissíteni tudjuk. Összességében pozitív visszajelzéseket kapunk. Konkrét megkereséseket kapok -fizikálisan/ személyesen- azzal kapcsolatban, hogy milyen témákkal lenne érdemes foglalkozni, mi az, amiről szívesen hallanának az emberek egy-egy BMC-s videóban.

  • Van néhány fizetős ügyfeleletek, akikkel skype-on zajlik a konzultáció. Erről mesélnél? Mennyire más edzőként így foglalkozni az emberekkel?

Nagyon más. A személyes térben az edző ott van az edzett mellett, van fizikai kontaktus, egy nevetés, izzadság, tehát sok „bármi” ami elmélyíti a kapcsolatukat. Ennek a személyes bizalomnak a hiányát kulcsfontosságú áthidalni. Ezért az online felület már eleve egy szűrő. Ezt a fajta együttműködést azok vállalják be, akik tudják magukat motiválni. Edzőként nehezebb motiválni, edzettként több a saját felelősség. Szakmai szempontból pedig nagyon toppon kell lenni.
Az online részben sokkal nagyobb szerepet kap a mentális coaching. Az, hogy az edzett zsúfolt egyéni életvitelét, hogyan lehet megfelelő módon összegyeztetni a szükséges életmódváltással, mindig kihívás, de ugyanakkor nagy előny is a klasszikus személyi edzéssel összevetve.
Sok lépés automatizálható. Bármilyen részegység, ami bekerül az adatbázisba többször is felhasználható. Könnyen lehet módosítani, szeméylreszabni vagy bővíteni a rendszert.
Az ügyfelet nem tudjuk folyamatosan monitorozni (egyelőre), de lehet neki feedbacket adni bármiről, ha feltölt magáról egy videót, lefotózza, hogy mit eszik vagy elküldi az edzésnaplóját!

Úgy gondolom kiváló eredményeket lehet elérni az online együttműködés keretein belül is!

  • Nagyon érdekes szempontok ezek…a felhasználóitok megoszlása milyen egyébként?

 Kicsit több a belföldi, mint a külföldi, de majdnem fele-fele az arány.

  • Te hogyan látod a fitness piacot, amire beléptek? Én egyrészről látok egy nagyon dinamikus növekedést, de másrészről pedig nagyon sok fitness oldal, egyéni edző oldalak, edzőképző iskolák próbálnak valamilyen módon online szolgáltatni. A Blue és a Red Ocean piacok jellemzője egyszerre jelenik meg esetetekben.

Nagyon jó kérdés! Ahogy össze is foglaltad egyfajta kettősség jellemzi ezt a piacot. Ezt én is ugyanígy látom. Viszont jelenleg inkább egy jéghegyként tekintek erre, aminek mindenki még a felszínét kapargatja, de a felszín alatt nagyon sok kiaknázatlan lehetőség rejlik. A világgazdaságban összességében 2 trillió (!!!) dollárt költenek az elhízásra és az ezzel kapcsolatos szövődményekre, vélt-és valós megoldásokra. Ebben minden benne van az orvosi ellátások, a gyógyszeripar, a sport, az élelmiszeripar, minden…és ez a szám folyamatosan növekszik! A statisztikák szerint egyre több a tudásunk, de mégis a várt kimenetel ellentéte következik be: egyre több az elhízott, beteg ember. Talán merész kijelentés, de a fitnessipar jelenleg tévúton jár: például a tudomány eredményeiben nem teljesen naprakész ez a szektor. Mi abban szeretnénk unikálisak lenni, hogy a legfrissebb tudományos eredményeket igyekszünk kamatoztatni a munkánk során, a szolgáltatásainkban. Amit mi szeretnénk kialakítani, az teljesen eltér a megszokottól. A cél, hogy kialakítsuk azt a csatornát, ahol ezt a minden eddigitől eltérő életmód szolgáltatást el tudjuk juttatni a felhasználóknak.

  • Akkor, ha jól értem, a végtermék az eredeti tervnek megfelelően mégiscsak egy saját website/app lesz?

Így van. Jelenleg a hagyományos közösségi média eszközeit használjuk online közösség építésére. Hosszabb távú célunk pedig mindenképp az eredeti applikáció megvalósítása.

Viszont vannak még érdekes innovatív ötletek a tarsolyunkban, elképzelhető a termékportfólió bővítése, például az edzőképzés és e-learning irányába.

  • Egy kicsit beszélgessünk az üzleti modellről, hiszen eddig már két bevételi lábat is említettél: az egyik az online training, a másik az oktatás. Ezt kifejtenéd?

Jelenleg a fő- pontosabban egyetlen termékünk- az online edzés, amit ugyanúgy megvásárolnak már a felhasználók, mint egy havi személyi edzést. Később szeretnénk még egyszerűbben elérhetőek lenni, például e-bookok vagy más e-learning szolgáltatás formájában. Erre aztán edző vagy dietetikus képzés épülhet, illetve van egy kapcsolt termékszolgáltatáson keresztüli értékesítés. Erre van egy nagyon jó startup, szintén Debrecenben, velük szeretnénk majd együttműködni. Ha pedig kiépül egy adatbázis edzőkből, edzeni vágyókból, szolgáltatókból, akkor a kereslet -kínálati oldalt össze lehet majd kapcsolni. Így egyszerre tudunk segíteni, árusítani és szakmai értéket teremteni.

Égető problémának látom azt, hogy egy ember hogyan választ személyi edzőt: látja az interneten, hogy valaki ki van gyúrva, vagy jópofa dolgokat oszt meg a közösségi hálón, esetleg egy ismerős ajánlotta. Igazából releváns információ nincs arról, hogy az az edző, edzési módszere megfelel-e a kívánalmaknak. Szerintem erre a problémára tudnánk nyújtani egy jól skálázható szeméylreszabható megoldás, amellyel rengeteg csalódás elkerülhetővé válna!

  • Startupként nézve mi a következő lépés?

Most az önerőre fókuszálunk és az online közösségépítés a legfontosabb cél. Fontos, hogy olyan kapcsolat legyen a felhasználók és köztünk, ami értékes feedbackeket ad. Ez egy startupnak nagyon fontos. Úgy tudunk sok embert megszólítani majd hitelesen, ha már az elején sok véleményt meghallgatunk, és ezt beépítjük a szolgáltatásfejlesztési folyamatba. Emellett lehet versenyekre járni, vagy kockázati tőkét bevonni. Jelenleg egy nagy összeget is fel tudnánk használni, a kérdés, hogy a nyílvánvaló előnyök mellett miylen hátrányai lennének ennek. Egy kisebb tőkét bevonnánk a közeljövőben, és ha megcsináltuk a házi feladatot, akkor mehetünk a nagyobb irányába. Jelenleg önerőből építkezünk, és még egy rövidebb ideig ezen is lesz a fókusz, aztán meglátjuk, merre tovább.