Játékos tanulás, sok hozadékkal Kaposváron

Szerencsére az informatika egyre nagyobb hangsúlyt kap a médiában. Ez érthető is, hiszen a digitális piac az egyik legnagyobb potenciállal bíró szegmense a gazdaságnak. A GDP mintegy 20, és a foglalkoztatás 15%-át a digitális gazdaság adja. Növekedésének üteme és a benne rejlő potenciál megkérdőjelezhetetlen. Szinte mindig megújul, ami ma modernnek számít, holnapra már könnyen lehet, hogy a múlté.

Nem kérdés, ahhoz, hogy tartani tudjuk a lépést változó világunkkal és az informatika folyamatos fejlődésével, már a legkisebb korban el kell kezdeni azon kompetenciák fejlesztését, amik hozzájárulnak, hogy gyerekeink sokkal könnyebben alkalmazkodjanak a későbbiekben a gyors fejlődéshez. Kijelenthetjük, az alapokat már a lehető legkorábban le kell rakni.

Kaposváron a 2017/18-as tanévben is indít évfolyamot a DigiSuli. Vezetője, Dr. Honfi Vid Sebestyén hangsúlyozza, hogy csak nevében suli, ha valamit kerülni szeretnének az pont az iskolai hangulat és az ott megszokott szigorú keretek.

– Itt az a fontos, hogy a nálunk tanuló 8-18 éves diákok merjék használni a fantáziájukat, legyenek kreatívak és fedezzék fel határaikat mentoraink segítségével.

Filozófiánk közé tartozik, hogy csapatban, közösen gondolkodunk. Az a cél, hogy mindenki bátran ossza meg a véleményét és ötleteit másokkal, merjen kísérletezni, hiszen nálunk nem lehet hibázni. Minden ember tehetséges valamiben, így egészen biztos, hogy hozzá tud tenni valamit a közös munkához.

Legfontosabb célunk, hogy megismertessük a fiatalokkal a kódolás világát, erősítve bennük a motivációt, hogy bátran ismerkedjenek az új technológiákkal és pályaválasztásuk során is hassanak rájuk az itt tanultak. Nem az az elsődleges feladatunk, hogy mindenkiből programozó váljék, hanem, hogy az új technológiai megoldásokra nyitott, magabiztos, versenyképes generáció nőjön fel. Éppen ezért igyekszünk minél színesebb programokat kínálni a más-más korban lévő gyerekeknek. A tanulók korosztálytól függően a megismerkedhetnek blokk-, Minecraft-, Python-, és a Java programozással, valamint kép és video-, továbbá weblap szerkesztéssel is.

Akinek felkeltette érdeklődését, eléri a DigiSulit a www.programoznifogok.hu oldalon.