Sopron New Tech – új soproni közösségi kezdeményezés a startup világ mentén

Prezi, Logmein, Ustream. Magyar, sikeres startupok. Miért ne lehetne a bölcsője a következő magyarországi startup sikernek Sopron?

Ezért is hoztak létre fiatalok egy olyan közösségi kezdeményezést, ahol találkozhatnak az ötletgazdák és megvitathatják a terveiket, segítséget kaphatnak, akár társakra lelhetnek, vagy csak egyszerűen jobban megismerhetik a startup kultúrát, új ismereteket szívhatnak magukba.

4 előadást hallgathatott meg a közönség a soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben, a „Tech and Beer” elnevezésű eseményen. A rendezvény a Sopron New Tech berkein belül került megrendezésre.  Az előadások után éjszakába nyúló beszélgetések kezdődtek, s talán új ötletek, gondolatok is szárba szökkentek.

A két társszervező Grubits Tamás és Valent József (INPUT) egy startupokkal foglalkozó közösségi honlapon ismerkedett meg. Mind a ketten hiányolták Sopronból azokat az eseményeket, melyek kapcsolatépítésre szolgálna, ezért létrehozták a Sopron New Tech csoportot.

2017. június 22-én este 4 érdekes előadást hallgathatott meg a több mint 30 fős közönség: Valent József az esemény társszervezője és az INPUT program területi koordinátora a Startupok Magyarországon elérhető lehetőségeiről, Ruf Attila az osztrák Sclable Gmbh. szoftverfejlesztője a functional prototypingról, Egyed Bálint a VOOV Kft. ügyvezetője a weboldal készítés menetéről és végül Grubits Tamás az ONmarketing ügynökség tanácsadója az online marketing nyújtotta lehetőségekről tartott előadást.

Ez volt a harmadik rendezvény a Sopron New Tech berkein belül, de az első, ahol előadások is elhangzottak. Ősszel a szervezők szeretnénk folytatni a soproni közösség építését, érdekes előadásokkal, meghívott előadókkal.