Startup, élet, Debrecenben

A debreceni startup élet egyik jeles szereplőjével, Kiss Ákossal beszélgetett a hazai vidéki startup ökoszisztémáról a Part magazin.

Part magazin: Szerinted a magyarországi városok között miért pont Debrecenben van ilyen fejlett ökoszisztéma? Mert kívülről az látszik, hogy (Budapesten kívül) ott van pörgés.

Kiss Ákos: Erre Szabó Krisztián, a győri INPUT-os kollégánk azt mondta, hogy Debrecen mindentől messze van, ezért muszáj mindent helyben megoldani. És én ezen először nevettem, de aztán belegondoltam, hogy igazából Győrből, Veszprémből vagy akár Miskolcról, Egerből egy óra alatt elérhető Budapest; vagy például Sopronból és a többi nyugat-magyarországi városból akár Bécs is. Debrecenből meg kb. két-három órát kell utazni ahhoz, hogy Budapestre eljuss és aztán vissza is ugyanennyi. Tehát az oda-vissza út már majdnem egy nap. Igazából azt gondolom, hogy ebben az állításban lehet hogy van valami a humoros felütésen túl is.

A teljes cikket itt tudjátok elolvasni: http://partmagazin.hu/startup-elet-debrecenben-a-videki-startup-okoszisztemarol/